Nytt landmärke för Piraterna

AFA Fastigheter hyr ut till Important Looking Pirates i Gråmunkeholmen 4 på Riddarholmen

2016-09-28

Kvarteret Gråmunkeholmen 4 på Riddarholmen med det välkända ”Norstedtshuset” har sedan uppförandet på 1880-talet inhyst kultur i olika former såsom tryckeri, stilgjuteri och förlagsrörelse. Nu tillförs kvarteret en annan form av kreativitet och skapande genom en relativt ny men starkt växande bransch. Nu flyttar Important Looking Pirates (ILP) in på Norra Riddarholmshamnen 1.

ILP är en av Skandinaviens största animationsstudios och arbetar med visuella effekter för både reklam, TV-serier och film. Kunder och uppdragsgivare är bland annat HBO, NBC, Sony Pictures och Universal Pictures. De nya lokalerna är ca 1 035 kvm och avtalet löper på sex år. Niklas Jacobson, en av grundarna av ILP, motiverar valet av lokalerna:

- Vi jobbar i en mycket kreativ bransch och det är viktigt för oss att ha en spännande och inspirerande arbetsmiljö. Norstedtshuset är en av Stockholms vackraste byggnader, mycket centralt belägen och med en fantastisk utsikt över Stockholm.

- Det är spännande att ILP har valt vårt hus och roligt att vi fortsätter traditionen i huset med verksamheter inom kultur och media. Fastigheten är i sig själv ett kulturarv även om den idag har alla moderna tekniska lösningar som efterfrågas och är miljöklassad. Vi ser fram emot ett långt samarbete med ILP, säger Henrik Olmér, fastighetsförvaltare på AFA Fastigheter.

Mer information:
Henrik Olmér, AFA Fastigheter, 08-696 47 95 henrik.olmér@afafastigheter.se
Niklas Jacobson, ILP, 08-120 333 62 niklas.jacobson@ilpvfx.com