Tre personer sitter på stora sittpuffar och har ett arbetsmöte. Illustration.

Vårt stödpaket: Ingen ska missa ersättning

Har de anställda koll på vilka för­säkring­ar de omfattas av? Alla inom kommuner och regioner är försäkrade hos Afa För­säkring genom sitt jobb. Men alla vet inte om det. Det är synd, för då kan de gå miste om ersättning de kan ha rätt till om de skadar sig på jobbet eller blir sjuka.

Med vårt stödpaket, Ingen ska missa ersättning, underlättas ert arbete att informera era medarbetare om för­säkring­arna, så att de inte missar ersättning de kan ha rätt till.

OBS! Informationen gäller för dig inom kommuner och regioner, Sobona-företag och Svenska kyrkan.

 • Presentation om kampanjen Ingen Missad Ersättning
  PPT

  Presentation - Ingen ska missa ersättning

  Den här presentationen innehåller information om Ingen ska missa ersättning, information om stödpaketet vi tagit fram och exempel på hur för­säkring­arna fungerar. Du kan använda presentationen vid olika möten som APT.

  Publicerad: 2024
  Ladda ner (4.3 MB)

Vad ingår i Ingen ska missa ersättning?

Ingen ska missa ersättning erbjuder informations- och utvecklingsmaterial som hjälper er förbättra ert informationsarbete så att alla medarbetare blir upplysta om de kollektiv­avtalade för­säkring­arna.

Materialet är framtaget och testat för att kunna användas av vem som helst. Man behöver inte alls vara en försäkringsexpert för att vägleda andra.

Innehåll:

 • Presentations­material om för­säkring­arna och exempel på ersättningar i form av filmer och PowerPoints.

 • Material till ett arbetsmöte, där en strategisk grupp i en kommun eller region ser över och utvecklar sina rutiner och processer. Dessa finns åtkomliga via webben.

 • Utöver detta erbjuds ni ett kostnadsfritt stöd från Afa Försäkrings team. Det kan handla om rådgivning, informationsarbete, handledarstöd vid ett så kallat arbetsmöte med mera.

Personer som sitter runt ett bord och har ett arbetsmöte. Illustration.

Arbetsmöte för att utveckla era rutiner

Håll ett arbetsmöte och utveckla era arbetssätt så att ingen i slutändan missar ersättning de kan ha rätt till. Med hjälp av vårt dialogmaterial kommer en strategisk grupp fram till förbättringsåtgärder för hela organisationen. Arrangera själva eller låt oss hjälpa er.

Vi kan hjälpa er

Med stödpaketet har ni allt material ni behöver för att informera era anställda om för­säkring­ar de har via jobbet. Vill ni ha hjälp av oss? Vi erbjuder ett kostnadsfritt stöd, där vi bland annat kan komma till arbetsplatsen och hålla i ett arbetsmöte, där en strategisk grupp ser över era rutiner och kommer fram till förbättringar. Ingen ska missa ersättning i onödan.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Tre personer diskuterar, två sitter och en står. Illustration.

Testa din organisation

Testa hur bra din organisation är på att informera och läs mer om stödpaketet som kan ger er stöd i arbetet med att informera om försäkrings­skyddet.

Informationsblad och informationskort för KR-uppdraget.

Allt informations­material

Allt material samlat för dig som ska sprida information om för­säkring­ar till anställda inom kommuner, regioner, Svenska kyrkan och kommunala företag.

Illustration för ingen ska missa ersättning

Ingen missad ersättning

Tyvärr vet inte alla om att de är försäkrade genom sin an­ställning. Här har vi samlat allt du behöver veta, samt tips och material som kan vara till hjälp för att informera dina medarbetare om skyddet ni har, och hur ni gör för att söka ersättning.

Drivs på uppdrag av

Sveriges Kommuner och Regioner logotyp
Akademikeraliansen logotyp
Kommunal logotyp
Offentliganställdas Förhandlingsråd