Trygg på jobbet – med covid-19 i fokus

Afa Försäkrings tidning Trygg på Jobbet har fokus på arbetsmiljö och arbetsliv. Här hittar du våra artiklar om covid-19 samlade på en sida.

Blå bild på uppförstorat coronavirus.

Så påverkade pandemin arbetslivet

Ett stort forsknings­program med 37 olika projekt kring covid-19 och arbetslivet går snart i mål. Vi bad några av forskarna att berätta vad de har fått fram.

Person som jobbar vid datorn.

Hur ser distansarbete ut efter corona?

Coronapandemin har inneburit mer hemarbete och fler digitala lösningar. Vilka förändringar tar vi med oss när allt återgår till det normala?

Alexander Perez, Utbildare på MatHem

Coronapandemin: Så klarade Mathem omställningen

Under coronapandemin har e-handelsföretaget Mathem dubblat sin produktion. De behövde snabbt utöka personalstyrkan, köpa in fler lastbilar och inte minst utbilda personalen i nya hygienrutiner.

Josefin Engfelt och Madeleine Hagberg på Friskis och Svettis.

Livsviktig rörelse med Friskis under pandemin

Friskis & Svettis har hållit öppet genom pandemin. Organisationen var tidigt ute med att införa maxtak för antalet besökare och nya rutiner för att minska smittspridningen.

Läkare springer med patient i en korridor.

Forskningsspecial covid-19: Hållbart i ett extremt läge

Vården har utsatts för extrem arbetsbelastning under coronapandemin. Nu inleds ett forsknings­projekt kring återhämtning och hållbara arbetstider i kris. Det är ett av många projekt kring covid-19 som Afa För­säkring ger stöd till.

Blå bild på uppförstorat coronavirus.

Afa För­säkring och covid-19

Under coronapandemin skedde vissa förändringar i våra försäkrings­villkor. Vi tog också fram statistik och finansierade forskning om covid-19.

Omslaget till Trygg på jobbet nummer 1 2024. En person står invid en häst i stallgången.

Vår tidning Trygg på jobbet

Trygg på jobbet har fokus på arbetsmiljö och arbetsliv. Läs nyheter om kollektiv­avtalade för­säkring­ar och reportage från arbetsplatser.