Med covid-19 i fokus

Afa Försäkrings tidning Trygg på Jobbet har fokus på arbetsmiljö och arbetsliv. Coronapandemin är och har varit utmanande ur ett arbetsmiljöperspektiv, något som vi har belyst i ett flertal artiklar. Vi spanar också in i framtiden, och tar reda på vilken coronarelaterad forskning vi är med och finansierar.

Kvinna i mössa som snyter sig.

Bättre villkor vid smittbärar­penning

Sedan den första juli 2021 är det inte längre någon karenstid för AGS-KL vid smittbärar­penning. Glöm inte att informera kollegor och anställda om det.

Josefin Engfelt och Madeleine Hagberg på Friskis och Svettis.

Livsviktig rörelse med Friskis under pandemin

Friskis & Svettis har hållit öppet genom pandemin. Organisationen var tidigt ute med att införa maxtak för antalet besökare och nya rutiner för att minska smittspridningen. – Det är viktigt för folkhälsan att människor kan komma och träna, säger Josefin Engfelt i krisledningsgruppen.

Person som jobbar vid datorn.

Hur ser distansarbete ut efter corona?

Coronapandemin har inneburit mer hemarbete och fler digitala lösningar. Vilka förändringar tar vi med oss när allt återgår till det normala?

Läkare springer med patient i en korridor.

Forskningsspecial covid-19: Hållbart i ett extremt läge

Vården har utsatts för extrem arbetsbelastning under coronapandemin. Nu inleds ett forsknings­projekt kring återhämtning och hållbara arbetstider i kris. Det är ett av många projekt kring covid-19 som Afa Försäkring ger stöd till.

Alexander Perez, Utbildare på MatHem

Coronapandemin: Så klarade Mathem omställningen

Under coronapandemin har e-handelsföretaget Mathem dubblat sin produktion. De behövde snabbt utöka personalstyrkan, köpa in fler lastbilar och inte minst utbilda personalen i nya hygienrutiner.