Våra samarbeten

Afa För­säkring har flera samarbeten med koppling till kollektiv­avtalad för­säkring och vårt förebyggande arbetsmiljö­arbete. Syftet är att bidra till ett tryggare arbetsliv.

Arbetsmiljö och hälsa

Kvinna som går igenom en checklista på ett lager.

Prevent och Suntarbetsliv

Vi samarbetar med de ideella organisationerna Prevent och Suntarbetsliv. På så sätt bidrar vi till att kunskap om arbetsmiljö och hälsa kommer till praktisk nytta på arbetsplatserna.

Två män och en kvinna på en stor scen inleder  arbetsmiljöeventet Gilla Jobbet 2022 i Folkets hus i Stockholm.

Gilla jobbet

Gilla Jobbet är ett arbetsmiljöevent som arbets­marknadens parter står bakom. Där kan du ta del av den senaste forskningen, utbyta erfarenheter och få nya idéer, tips och verktyg.

Två hantverkare tävlar för Sveriges yrkeslandslag

Vi sponsrar Sveriges yrkeslandslag

Vi är arbetsmiljösponsor till det svenska yrkeslandslaget som vi stöttar med 1,5 miljoner kronor varje år. Stödet är en en betydelsefull del av vårt förebyggande arbetsmiljö­arbete.

Förebygga och hantera arbetsskador

Vårdpersonal får judoinspirerad fallträning

Svenska Judoförbundet

Genom ett samarbete med Svenska Judoförbundet har vi arbetat för att öka fallkompetensen i svenskt näringsliv och på så sätt minska antalet arbetsskador.

Arbete på byggarbetsplats

Byggbranschens Säkerhetspark

Afa För­säkring samarbetar med Byggbranschens Säkerhetspark för att bidra till tryggare och säkrare arbetsplatser och praktikplatser.

Guider och verktyg

Tecknad gubbe med armen i bandage.

Arbets­skade­guiden

Om olyckan är framme, så har vi tillsammans med Försäkrings­kassan tagit fram Arbets­skade­guiden. Med den kan du ta reda på vilka ersättningar du har rätt till.

Kvinna i randig tröja bredvid ett runt båtfönster.

Ersättningskollen

Med Försäkrings­kassan och Svensk För­säkring har vi tagit fram Ersättningskollen. Med den kan du enkelt räkna ut ersättning vid sjukdom eller olycksfall.

Man som spelar gitarr framför ett rött hus.

Tjänste­pensionens dag

Vi har tillsammans med tjänste­pensions­bolag, valcentraler, fackförbund och Pensionsmyndigheten gått samman för att sprida information om den fina löneförmånen många har via sitt jobb - tjänste­pensionen!