Utbildning och material

Här kan du som är arbetsgivare eller facklig representant inom kommun och region ta del av utbildningar och informations­material som vi erbjuder, för att du ska kunna upplysa dina kollegor om ersättningen de har rätt till.

Omslag till Försäkringshandbok 2023 - försäkringar genom lag och avtal.

Försäkrings­handboken 2023

Här hittar du webbversionen av försäkrings­handboken du får en gång per år i rollen som försäkrings­informatör. Den samlar all information om hur de kollektiv­avtalade för­säkring­arna fungerar.

OBS! Informationen gäller för dig som arbetar inom kommuner och regioner.

Resurser för dig inom kommun och region

Postitlappar, sax, penna, skrivblock.

Informations­material

Vi har samlat trycksaker, filmer och powerpoint-presentationer att användas i arbetet med att sprida information om de kollektiv­avtalade för­säkring­arna.

En missad ersättning är en för mycket

Stödpaket för dina anställda

Med stödpaketet Ingen ska missa ersättning har du allt material du behöver för att informera dina anställda om de kollektiv­avtalade för­säkring­arna.

Afa Försäkring

Beställa material

Här kan du beställa material som kan vara till hjälp när du vill informera om för­säkring­arna på din arbetsplats. Materialet gäller för dig inom kommun och region.

Kontakta oss - vi hjälper till

Kontakta oss om utbildning och material

Behöver du som försäkrings­informatör, chef eller HR-person hjälp i ditt informationsarbete? Här hittar du kontakt­uppgifter till oss på Afa Försäkring som finns tillgängliga för att hjälpa dig.