Utbildning och material

Här kan du som är arbetsgivare eller facklig representant inom kommuner och regioner ta del av utbildningar och informations­material som vi erbjuder, för att du ska kunna upplysa dina kollegor om ersättningen de har rätt till.

Omslag till Försäkringshandbok 2024 - försäkringar genom lag och avtal.

Försäkrings­handboken 2024

Här hittar du webbversionen av försäkrings­handboken du får en gång per år i rollen som försäkrings­informatör. Den samlar all information om hur de kollektiv­avtalade för­säkring­arna fungerar.

OBS! Informationen gäller för dig inom kommuner och regioner, Sobona-företag och Svenska kyrkan.

Resurser för dig inom kommuner och regioner

Informationsblad och informationskort för KR-uppdraget.

Allt informations­material

Allt material samlat för dig som ska sprida information om för­säkring­ar till anställda inom kommuner, regioner, Svenska kyrkan och kommunala företag.

Tre personer sitter på stora sittpuffar och har ett arbetsmöte. Illustration.

Stöd för ert informationsarbete

Med stödpaketet Ingen ska missa ersättning har du allt material du behöver för att informera dina anställda om de kollektiv­avtalade för­säkring­arna.

Afa Försäkring

Beställ material

Här kan du beställa material som kan vara till hjälp när du vill informera om för­säkring­arna på din arbetsplats. Materialet gäller för dig inom kommuner och regioner.

En man sitter framför en laptop. Illustration.

Kontakta oss om försäkrings­information

Behöver du som försäkrings­informatör, chef eller HR-person hjälp i ditt informationsarbete? Här hittar du kontakt­uppgifter till oss på Afa För­säkring som finns tillgängliga för att hjälpa dig.