Om webbplatsen

Vårt mål är att webbplatsen ska vara tillgänglig för så många som möjligt. Här har vi samlat information som rör vår webbplats, exempelvis hur den är byggd, vilka funktioner som finns, våra policyer kring kakor och person­uppgifter och hur du gör för att ge oss feedback så att webbplatsen kan bli ännu bättre.

Driftsinformation

Upplever du störningar? Kolla gärna vår driftsinformation för att se nuvarande status på webbplatsens funktionalitet.

Tillgänglighet

Vi vill att alla ska kunna använda och ta del av vår webbplats. Därför är tillgänglighet viktigt för oss. Vi genomför regelbundet tester med olika hjälpmedel som exempelvis skärmläsare. Om du upplever brister inom tillgänglighet vill vi gärna att du kontaktar oss och berättar hur du upplever vår tjänst. Läs mer om hur du gör under rubriken Skicka feedback och hjälp oss bli ännu bättre längre ner på denna sida.

Teckenstorlek och zoom

Teckenstorleken på vår webbplats är relativ. Det innebär att storleken på texten går att öka eller minska i storlek. Det kan du göra under inställningarna i din webbläsare. Du kan också använda webbläsarens inbyggda funktion för att zooma. Hur du ändrar teckenstorlek eller zoomar beror på vilken webbläsare du använder, men du hittar vanligtvis information om detta i din webbläsares inställningar.

Navigera med tangentbord

Om du föredrar att navigera med tangentbord så går det väldigt bra på vår webbplats. Innehållet har en logisk ordning och det är tydligt vilket element som har fokus.

Responsiv design och Javascript

Vår webbplats är byggd med responsiv design. Det innebär att webbplatsen ska fungera lika bra oavsett vilken enhet du besöker oss ifrån eller vilken skärmstorlek du har.

Webbplatsen använder sig också av Javascript för att ge en snabb och smidig användarupplevelse. Det används också för att erbjuda viktig funktionalitet som exempelvis menyer och målgruppsanpassat innehåll. De flesta delarna av webbplatsen fungerar däremot även med Javascript avslaget.

Rekommenderade webbläsare

För dator:

För mobil:

För surfplatta:

Upplever du störningar på webbplatsen, vänligen se vår sida med driftsinformation, och du får gärna kontakta oss och berätta hur du upplever vår tjänst. Läs mer om hur du gör under rubriken Skicka feedback och hjälp oss bli ännu bättre längre ner på denna sida.

Om målgruppsanpassat innehåll

För att hjälpa dig att lättare hitta den information som gäller för dig använder vi oss av målgruppsanpassat innehåll. På vissa sidor kommer vi be dig ange vilken sektor du arbetar inom, samt i vilken roll du besöker oss. Genom att göra dessa val kommer informationen anpassas, så att du kan se till exempel vilka försäkrings­villkor som gäller för dig, samt hur just du ska gå till väga för att anmäla ett försäkringsärende.

Läs mer om vårt målgruppsanpassade innehåll här: Hjälp att välja typ av anställning

Inloggat läge med BankID

Du kan ta del av all information på vår webbplats utan att logga in. Men om du vill anmäla ett försäkringsärende digitalt, eller se status i ett redan anmält ärende, så ber vi dig att identifiera dig via BankID eller Telia E-legitimation.

Du kan skaffa BankID genom att logga in på din internetbank. Behöver du hjälp kan du kontakta din bank för att få mer instruktioner. Här är en lista över banker som erbjuder BankID.

Här finns information om hur du kommer igång med Telia E-legitimation.

Person­uppgifter och kakor

Afa Försäkrings webbplats använder kakor för att skapa en bättre användarupplevelse för dig som besökare. Du kan själv välja vilka kakor du vill tillåta att vi lagrar om ditt besök genom att klicka ”Mina inställningar för kakor” i webbplatsens sidfot.

I vissa fall samlar vi också in person­uppgifter från dig som kund. För att läsa mer om kakor på vår webbplats, samt hur vi hanterar person­uppgifter kan du besöka någon av sidorna nedan.

Kakor på afaforsakring.se

Kakor används för att förbättra webbplatsen för dig som användare. Här kan du läsa om de kakor (cookies) som används på afaforsakring.se

Så behandlar vi person­uppgifter

Inom Afa För­säkring behandlar vi dagligen person­uppgifter av olika slag. Vår målsättning är att du ska känna dig trygg när du lämnar dina person­uppgifter till oss.

Om länkar på webbplatsen

På vår webbplats hittar du flera olika sorters länkar. De flesta leder till andra sidor på Afa För­säkring. Men vi har även länkar som leder bort från webbplatsen. Dessa länkar följs av en symbol i form av en kvadrat med en pil inuti, som efter denna länk: https://iasystemet.se/

Vi länkar även till olika typer av filer, exempelvis PDF:er, Powerpoint-filer och Word-dokument. Dessa länkar har alltid en parentes i länktexten som beskriver vilken typ av fil det är, samt hur stor filen är, exempelvis (PDF, 78.38 kB).

Slutligen så länkar vi också till e-postadresser och telefonnummer. Klickar du på en e-postadress får du alternativet att skriva ett meddelande direkt till adressen via din e-postklient. Klickar du på ett telefonnummer kan du välja om du vill ringa numret direkt via din telefon eller via en annan app du använder för telefonsamtal.

Alla länkar du hittar på vår webbplats öppnas i samma flik. Detta för att ge dig själv möjlighet att bestämma om du vill att en länk ska öppnas i samma flik, i en ny flik eller i ett nytt fönster.

För att öppna en länk i en ny flik kan du högerklicka på länken (på dator) eller hålla ned fingret över länken (på mobil) för att välja hur du vill öppna länken.

Filer på Afa För­säkring

På Afa För­säkring finns ett antal filer tillgängliga för dig att öppna, ladda ner eller skriva ut. Det är filer som exempelvis försäkrings­villkor och anmälnings­blanketter, faktablad om våra för­säkring­ar eller presentationer från genomförda evenemang.

De vanligaste filformaten du hittar är PDF och Powerpointpresentationer (ppt). Men det förekommer även filer i Word-format (docx), samt bilder i olika format (som jpeg, png och gif).

Om du använder någon av våra rekommenderade webbläsare kan du öppna filen i ditt webbläsarfönster. Men vill du spara dem på din telefon eller dator kan du behöva programvara för att kunna visa upp filen korrekt.

Ett vanligt program för att visa PDF:er är Adobe Reader.

Om det är någon särskild fil du söker efter kan du hitta den i vår filsökfunktion via länken nedan.

AFA_Ikon_filter_RGB

Sök och ladda ner filer

Här visas filer som finns på webbplatsen. Du kan begränsa urvalet genom att söka på filnummer eller filens namn.

Skicka feedback och hjälp oss bli ännu bättre

Saknar du någon information? Upplever du att något var svårt att hitta på webbplatsen? Har du råkat ut för något tekniskt fel? Är det någon funktion eller information du tycker är särskilt bra? Berätta det gärna för oss!

I högerkanten på de flesta sidor finns en knapp med texten ”Ge feedback”. Klicka på den och beskriv din upplevelse av att använda vår webbplats, så att vi kan göra den ännu lite bättre till ditt nästa besök. Knappen visas för dig som har valt att acceptera kakor för analys och statistik. Vill du justera vilka kakor du vill tillåta kan du göra det via länken "Mina inställningar för kakor" i sidfoten.

På vissa sidor kan du också mötas av kortare enkäter där vi frågar om din upplevelse att använda en viss sida eller funktion. Du kan också ge oss feedback genom att svara på dessa.

Länka till Afa För­säkring

Du är varmt välkommen att länka till vår webbplats. Det gör du enklast genom att lägga till en länk till https://www.afaforsakring.se/ via ditt publiceringsverktyg eller innehållshanteringssystem. Du kan också använda dig av nedan HTML-kod för att länka till oss.

<a href=”https://www.afaforsakring.se/”>Afa Försäkring</a>

Vi uppskattar särskilt en länk om du hänvisar till någon information som finns på vår webbplats, eller om du använder dig av den statistik som presenteras i våra statistikrapporter:

eller vårt interaktiva statistikverktyg:

Anteckningsblock och dator

This website in other languages

Afaforsakring.se is available in Swedish only. However, you can use Google Translate to see the content in the language of your choice.