Statistikbild som ett kollage med olika grafik för statistik varvat med bild på en pappa med barn och en kvinna i hörselkåpor.

Ta del av interaktiv statistik

Med vårt statistikverktyg kan du ta ut egen statistik. Det finns statistik om arbetsskador och sjukfrånvaro för olika yrkesgrupper. Informationen kommer från vår skadedatabas, det vill säga från de försäkringsärenden som Afa Försäkring hanterar.

Statistikverktyget innehåller statistik från vår årsrapport "Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro". Arbetsskade- och sjukförsäkringsärenden utgör majoriteten av våra försäkringsärenden.

Det som visas är huvudsakligen arbetsskador som har inträffat och sjukfall som har påbörjats 2015-2020. Mer information om våra rapporter hittar du på sidan Årsrapport skadestatistik

Så här kommer du igång

Ingen inloggning krävs, du kommer direkt in i verktyget, genom att klicka på knappen nedan.

  • Högst upp i statistikverktyget finns en utfällbar rullista där du väljer den yrkesgrupp du vill titta närmare på.

  • Du hittar statistiken genom att klicka på de olika flikarna, till exempel fliken "Allvarliga arbetsskador per yrkesgrupp".

  • Statistiken är presenterad för kvinnor, för män, för samtliga (total) och är sorterad per år. Det finns en skriftlig kommentar per yrkesgrupp som stöd för att tolka statistiken.

  • Du kan också göra jämförelser mellan enskilda yrkesgrupper och med hur det ser ut för samtliga yrkesgrupper.

Till statistikverktyget

Frågor och svar:

Alla får använda det.

Det är kostnadsfritt.

Ja, ange källa: Afa Försäkring

Inkludera gärna en länk till vår hemsida på https://www.afaforsakring.se/

Uppgifterna kommer från vårt register över försäkringsärenden, vår skadedatabas. Försäkringarna som redovisas är arbetsskadeförsäkringen och sjukförsäkringen.

Det kommer huvudsakligen att omfatta år 2015 till år 2020.

Ja, vi planerar att utveckla verktyget med mer information om arbetsskador och sjukfrånvaro.

Det finns beskrivet på denna sida: Analys och statistik

Du kan kontakta oss genom att mejla analys@afaforsakring.se

Se även

Kvinna pratar i mobil

Kontakta oss om statistik

Är du forskare eller arbetar du för någon av arbets­marknadens parter och är intresserad av statistik över långvarig sjukfrånvaro eller arbetsskador? Då hittar du våra kontaktpersoner här.