Kvinna vid whiteboardtavla

Foto: Johnér

För dig som utbildnings­anordnare

Information om Stöd för arbetsmiljö­utbildning

Stöd för arbetsmiljö­utbildning har varit ett treårigt projekt där parterna förlängde möjligheten att ansöka om stödet. Intresset har varit stort och möjligheten att ansöka stängde klockan 16:00 den 26 april 2024.

Inskickade ansökningar kommer handläggas i turordning, tills det att pengarna tar slut. Notera därför att en inskickad ansökan kan komma att få avslag om pengarna tagit slut.

Vi kommer ha längre handläggningstider

Information i korthet om vad som gäller för stödet:

  • Utbildnings­anordnare ansöker till Afa För­säkring om att bli godkända.

  • Utbildnings­anordnare ska ha kollektiv­avtal, momsregistrerade och F-skattsedel.

  • Utbildnings­anordnare ska kunna erbjuda relevanta arbetsmiljö­utbildningar som har fokus på arbetsplatsens behov samt främja gemensamma utbildningsinsatser för chef och arbetsmiljö- eller skydds­ombud.

  • Utbildningsanordnaren ska bifoga ett underlag i form av en pdf där ni kort sammanfattar er verksamhet och vilka utbildningar till chefer och skydds­ombud som ni kommer erbjuda inom ramen för stödet, samt vilken erfarenhet och kompetens ni har inom området arbetsmiljö­utbildning. Underlaget kommer användas av Afa För­säkring som grund för beslut om godkännande.

  • Vilka utbildningar gäller stödet för? Läs mer om vilken typ av utbildningar som kan beviljas stöd på sidan: Exempel på arbetsmiljöutbildningar

  • Vilka anslutna och godkända utbildnings­anordnare finns? Läs mer på sidan: Anslutna utbildningsanordnare

  • Ladda ner en tipslista: Tips! Så kan du, som godkänd utbildningsanordnare förenkla för de arbetsgivare som vill gå en utbildning hos er att söka stöd. (PDF, 436.49 KB)

Ladda ner "Allmänna villkor för Godkännande av utbildnings­anordnare"

Läs och ladda ner de detaljerade villkoren som gäller stödet:

Läs mer