Analys och statistik

I vår skadedatabas finns information lagrad om drygt 15 miljoner försäkringsärenden från början av 1970-talet fram till idag. Genom att vi tar fram och analyserar statistik får vi värdefull kunskap om skador och sjukdomar i arbetslivet i både privat och offentlig sektor.

Staplar i ett diagram.

Rapporter om arbetsskador och sjukfrånvaro

Varje år publicerar vi statistik­rapporter baserat på 15 miljoner ärenden i vår unika skadedatabas. Ta del av de senaste rapporterna här.

Statistikbild som ett kollage med olika grafik för statistik varvat med bild på en pappa med barn och en kvinna i hörselkåpor.

Ta del av interaktiv statistik

Med vårt statistikverktyg kan du ta ut egen statistik. Det finns statistik om arbetsskador och sjukfrånvaro för olika yrkesgrupper.

Kvinna går på tak med säkerhetslina

Årsrapport skadestatistik

Afa Försäkring tar årligen fram en omfattande statistik­rapport om arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro på svensk arbets­marknad.

Kvinna pratar i mobil

Kontakta oss om statistik

Är du forskare eller arbetar du för någon av arbets­marknadens parter och är intresserad av statistik över långvarig sjukfrånvaro eller arbetsskador? Då hittar du våra kontaktpersoner här.

Prenumerera på statistik­rapporter

Starta en prenumeration för att ta del av våra kommande statistik­rapporter.

Din information har skickats

Din e-postadress lagras för att löpande kunna skicka information du har valt att prenumerera på. I samtliga utskick medföljer en länk där du kan avsluta din prenumeration. Mer information om hur Afa Försäkring hanterar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har finns under Personuppgifter.