Statistikbild som ett kollage med olika grafik för statistik varvat med bild på en pappa med barn och en kvinna i hörselkåpor.

Analys och statistik

Genom att ta fram och analysera statistik ur vår skadedatabas kan vi erbjuda värdefull kunskap om arbetsskador och sjukfrånvaro i arbetslivet. Nu kan du också själv ta fram statistik med vårt interaktiva statistikverktyg.

I vår skadedatabas finns information om försäk­rings­ären­den från 1970-talet fram till idag. Det är en unik kunskaps­källa som vi använder i analyser och för våra rapporter. Vi publicerar flera rapporter under året, bland annat en stor årlig rapport om utvecklingen av godkända arbetsskador och sjukfall.

Statistiken används främst av fack- och arbetsgivar­organisationer, och av forskare. Information från skadedatabasen används också som beslutsunderlag för vilka forsknings­projekt som Afa För­säkring ska finansiera.

Mer om statistik

Staplar i ett diagram.

Alla rapporter för nedladdning

Här hittar du alla våra statistik­rapporter om framförallt arbetsskador och sjukfrånvaro på svensk arbets­marknad.

Förstoringsglas på blå bakgrund. Illustraion.

Om vår skadedatabas

Utifrån skadedatabasen tar vi fram statistik­rapporter kring utvecklingen av arbetsskador och sjukfrånvaro på svensk arbets­marknad, och inom olika specialområden. I den här filmen berättar vi mer om hur skadedatabasen fungerar.

Prenumerera på statistik­rapporter

Få statistik om arbetsskador och sjukfrånvaro direkt i din e-post samma dag som statistik­rapporterna släpps.

Din e-postadress lagras för att löpande kunna skicka information du har valt att prenumerera på. I samtliga utskick medföljer en länk där du kan avsluta din prenu­meration. Mer information om hur Afa För­säkring hanterar dina person­uppgifter och vilka rättigheter du har finns under Person­uppgifter.