Hjärtsäkra Sverige utnämnt till årets företagssamarbete av FRII

Vid årets Insamlingsforum tilldelades Hjärt-Lungfondens kampanj Hjärtsäkra Sverige priset för årets företagssamarbete. Kampanjen, som drivs under tre år tillsammans med Bliwa Livförsäkring och AFA Försäkring, har som mål att dubblera antalet hjärtstartare i samhället och att utbilda 100 000 personer i hjärt-lungräddning för att rädda fler liv.

2015-05-06

FRII-juryns motivering för priset:

”En win-win situation räcker inte för att beskriva Årets företagssamarbete. För här är det win-win-win, där den som får den största vinsten faktiskt kan vara precis vem som helst. Lägg till en rejäl långsiktighet i samarbetet och en tydlig koppling till alla parters kärnverksamhet och vi börjar närma oss årets vinnare i kategorin Årets företagssamarbete. För en bokstavligt livräddande kampanj som sätter i gång både snack och hjärtan.”

Övriga pristagare var Sverige för UNHCR som tog hem priset för Årets insamlare – organisation och Årets insamlare – person blev Det goda nätverket, ett initiativ av Helene Hasselskog och Helena Norder till förmån för Hungerprojektet.

Prisutdelningen ägde rum i samband med Insamlingsforum, FRIIs årliga konferens. I år ägde den rum 5-6 maj och samlade fler än 250 deltagare från insamlingsorganisationer från hela Sverige.

FRIIs generalsekreterare Maria Ros Jernberg leder juryn bestående av Jill Bederoff, journalist på tidningen Veckans Affärer, Roland Gustavsson vd på Wise Group, Sofia Lundberg, planning director på Spoon och Therese Leijon, gruppchef för face-to-face fundraising på Svenska Röda Korset.

Läs mer om Hjärtsäkra Sverige.

Läs mer om Frii.