Nyhetsrum

En viktig del av vår verksamhet är arbetet med att minska arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro. AFA Försäkring stödjer varje år forskning och utveckling inom arbetsmiljö och hälsa med 150 miljoner kronor.

Ny rapport om olyckor i människonära arbetssituationer

Olyckor i kontakt med andra människor utgör cirka tre procent av alla arbetsolyckor och drabbar kvinnor oftare än män. Olyckorna är vanligast inom skola, vård och omsorg. Det visar AFA Försäkrings nya statistikrapport som presenterades den 5 mars.

Läs mer, se filmad intervju och ladda ner rapporten

Positiv syn på åldrande bidrar till hållbart arbetsliv

Den arbetande befolkningen blir allt äldre och vi förväntas alla jobba längre. Ett hållbart arbetsliv kräver strategier för arbetsanpassning och en mer positiv attityd till åldrande. Det visar den forskning som Mikael Widell Blomé nyligen presenterade på AFA Försäkring.

Läs referat och se presentation, filmad intervju och filmupptagning.

Samlad kunskap om arbetsmiljöns betydelse för ohälsa

Statens beredning för medicinsk och social utvärdering, SBU, har sammanställt kunskap om arbetsmiljöns betydelse för ohälsa. Vid ett seminarium på AFA Försäkring presenterade man sammanställningen och visade hur den kan användas för att identifiera områden där det behövs mer forskning.

Läs mer om seminariet

Ny rapport om hot och våld på arbetsmarknaden

Var tionde arbetsolycksfall orsakas av hot och våld. Kvinnor drabbas oftare än män och unga råkar oftare ut för rån. Det visar AFA Försäkrings nya statistikrapport som presenterades den 11 december.

Läs mer, se presentationer och filmupptagningar

Seminarium om kemiska ämnen i arbetslivet

Kassapersonal, ögonfransstylister och verkstadsarbetare är yrken där man riskerar att exponeras för kemiska ämnen. För att belysa behovet av riskbedömning och förebyggande arbete anordnade AFA Försäkring ett seminarium om kemiska hälsorisker i arbetslivet.

Läs mer om seminariet och se presentationer

Ny kunskapsöversikt om självmord

Låg utbildning kan ge en högre risk för självmord. Men om själva arbetsplatsen har någon betydelse för risken vet man däremot inte. Det visar den kunskapsöversikt om självmord som nyligen presenterades på AFA Försäkring.

Läs mer och se presentation och filmupptagning

Caroline Rylander, presschef

caroline.rylander@afaforsakring.se 
070 815 49 05

Linda Harling, presskommunikatör

linda.harling@afaforsakring.se
08 696 35 12
0730 96 35 12

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Låna en expert

Behöver du någon som verkligen kan arbetsmiljö, arbetsskador, hållbara fastigheter eller kollektivavtalade försäkringar? Låna en av våra experter.

Läs mer om våra experter

Följ oss på Twitter

 Följ oss på twitter där vi twittrar om vårt förebyggande arbete, statistik, forskning och seminarier. 
Till Twitter