Nyhetsrum

En viktig del av vår verksamhet är att minska arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro. AFA Försäkring stödjer forskning och utveckling inom arbetsmiljö och hälsa med 150 miljoner kronor varje år, till nytta för arbetslivet.

Senaste nytt

God sömn främjar fysisk och mental hälsa

Sömn påverkar funktioner som inlärning och förmågan att hantera stress. Solljus och fysisk aktivitet under dagen hjälper oss att sova bättre. Det berättade Christian Benedict när han presenterade sin forskning vid ett seminarium på AFA Försäkring.

Läs mer och se en filmupptagning av seminariet

Låna en expert i Almedalen

Behöver du någon som verkligen kan arbetsmiljö, arbetsskador, hållbara fastigheter eller kollektivavtalade försäkringar i Almedalen 2018? Låna en av våra experter.

Läs mer om våra experter

Årskonferens för FoU-programmet Hållbart arbetsliv

Nyligen hölls konferens för FoU:s program Hållbart arbetsliv på AFA Försäkring i Stockholm. De åtta forskare som beviljats anslag i programmet berättade hur långt de har kommit i sina projekt sedan starten för ett år sedan.

Läs mer och se filmade intervjuer med forskarna

Chefer i skottlinjen – mobbning på arbetet

Mobbning av chefer kan uppstå i alla typer av verksamheter och beror ofta på otydlig ledning eller organisatoriska förändringar. Det berättade Christina Björklund när hon presenterade sin forskning vid ett seminarium på AFA Försäkring.

Läs mer och se en filmupptagning av seminariet

Utredning om jämställt uttag av föräldraledighet

En jämnare fördelning av föräldraledigheten ökar jämställdheten både på arbetsmarknaden och i hemmet. I januari presenterades Utredningen om en modern föräldraförsäkring vid ett seminarium på AFA Försäkring.

Läs referat från seminariet och se presentation

Utvecklad Lean-modell med fokus på arbetsmiljö

En metodik som tar hänsyn till arbetsmiljöfrågorna och kan bidra till att arbetsklimatet och anställdas välmående kommer i fokus vid förändringar på arbetsplatsen. Det var ämnet för ett seminarium om Lean-modellen som hölls på AFA Försäkring den 19 december.

Läs referat och se film från seminariet här

Caroline Rylander, Presschef

caroline.rylander@afaforsakring.se 
08 696 42 63
070 815 49 05

Linda Harling, Presskommunikatör

linda.harling@afaforsakring.se 
08 696 35 12
0730 96 35 12

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Följ oss på Twitter

 Följ oss på twitter där vi twittrar om vårt förebyggande arbete, statistik, forskning och seminarier. 
Till Twitter