Nyhetsrum

En viktig del av vår verksamhet är arbetet med att minska arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro. AFA Försäkring stödjer varje år forskning och utveckling inom arbetsmiljö och hälsa med 150 miljoner kronor.

Senaste nytt

Ny rapport om hot och våld på arbetsmarknaden

Var tionde arbetsolycksfall orsakas av hot och våld. Kvinnor drabbas oftare än män och unga råkar oftare ut för rån. Det visar AFA Försäkrings nya statistikrapport som presenterades den 11 december.

Läs mer, se presentationer och filmupptagningar

Seminarium om kemiska ämnen i arbetslivet

Kassapersonal, ögonfransstylister och verkstadsarbetare är yrken där man riskerar att exponeras för kemiska ämnen. För att belysa behovet av riskbedömning och förebyggande arbete anordnade AFA Försäkring ett seminarium om kemiska hälsorisker i arbetslivet.

Läs mer om seminariet och se presentationer

Ny kunskapsöversikt om självmord

Låg utbildning kan ge en högre risk för självmord. Men om själva arbetsplatsen har någon betydelse för risken vet man däremot inte. Det visar den kunskapsöversikt om självmord som nyligen presenterades på AFA Försäkring.

Läs mer och se presentation och filmupptagning

Försäkringsskydd för privatanställda arbetare

I Sverige har 4,7 miljoner anställda kollektivavtalade försäkringar via jobbet. 3,2 miljoner arbetar i privat sektor, hälften som tjänstemän och hälften som arbetare. Den 13 november informerade AFA Försäkring om vilka försäkringar som gäller för de privatanställda arbetarna.  

Läs mer och se presentationen

Digitaliseringens påverkan på arbetsmiljön i hemsjukvård och skola

E-hälsotjänster och IT-system kan bidra till bättre arbetsmiljö i hemsjukvården och i skolan. Det framkom vid ett seminarium på AFA Försäkring om hur den digitala tekniken påverkar arbetsmiljön.

Läs mer och se filmade presentationer och intervjuer

Ny rapport om unga i arbetslivet

Psykiska diagnoser är fortfarande den vanligaste orsaken till långvarig sjukfrånvaro för unga, men de senaste årens ökning tycks ha avtagit. Det visar AFA Försäkrings nya statistikrapport som presenterades den 5 oktober.

Läs mer, se filmupptagning och presentation

Presskontakt

Caroline Rylander, presschef

caroline.rylander@afaforsakring.se 
070 815 49 05

Camilla Arvenberg, Presskommunikatör

camilla.arvenberg@afaforsakring.se
070 814 98 30

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Låna en expert

Behöver du någon som verkligen kan arbetsmiljö, arbetsskador, hållbara fastigheter eller kollektivavtalade försäkringar? Låna en av våra experter.

Läs mer om våra experter

Följ oss på Twitter

 Följ oss på twitter där vi twittrar om vårt förebyggande arbete, statistik, forskning och seminarier. 
Till Twitter