Nyhetsrum

En viktig del av vår verksamhet är arbetet med att minska arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro. Afa Försäkring stödjer varje år forskning och utveckling inom arbetsmiljö och hälsa med 150 miljoner kronor.

Senaste nytt

Nytt informationsnav för kollektivavtalad försäkring och tjänstepension

LO, PTK och Svenskt Näringsliv slår ihop sina informationsinsatser för privat och kooperativt anställda arbetare och tjänstemän samt arbetsgivare i det nya, gemensamma bolaget Avtalat.

Läs mer

Webbinarium: Ny i yrket – vikten av en bra introduktion på jobbet

Inskolning, utbildningsaktiviteter och delat ansvar är exempel på insatser som kan minska stressen och främja lärandet för nyanställda. Det berättade forskaren Petter Gustavsson den 26 november vid ett digitalt seminarium anordnat av AFA Försäkring. Under seminariet presenterade också Nathalie Robert Edgar Prevents webbutbildning för nyanställda i industrin.

Läs sammanfattning och se filmupptagning, presentationer och utbildning

Ny kunskapsöversikt: Arbetsmiljöfaktorer och risk för ledgångsreumatism

Yrkesmässig exponering för kvartsdamm kan öka risken för ledgångsreumatism. Även exponering för bekämpningsmedel och asbest kan bidra till ökad risk. Det visar den kunskapsöversikt som Lars Alfredsson, professor i epidemiologi, presenterades den 13 november vid ett digitalt seminarium anordnat av AFA Försäkring.

Läs sammanfattning och se filmupptagning och presentationer

Gilla Jobbet – en halvdag om arbetsmiljöarbete under coronapandemin

Den 3 november hölls arbetsmiljöeventet Gilla Jobbet i form av en digital direktsändning. Publiken fick ta del av föredrag, expertsamtal och filmer på temat Coronapandemin och arbetsmiljöarbetet.

Läs ett referat och klicka dig vidare till en filmupptagning av eventet

Andreas Ek och Elin Henriksson, båda analytiker/statistiker på AFA Försäkring.

Ny rapport: Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro inom vården

Kvinnliga undersköterskor, vårdbiträden och personliga assistenter har störst risk att råka ut för en allvarlig arbetsolycka eller en längre sjukskrivning. Det visar AFA Försäkrings rapport om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro inom vården som presenterades vid ett digitalt seminarium den 23 oktober.  

Läs mer och se filmupptagning, presentation och rapport

Webbinarium: Arbetsmiljön under covid-19 – med arbetsmarknadsminister Eva Nordmark

Det svenska intresset för digitalisering har underlättat distansarbete under pandemin. För chefer kan det vara en utmaning att leda via digitala verktyg och att ansvara för medarbetarnas arbetsmiljö när de jobbar hemma. Det berättade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark den 2 oktober vid ett digitalt seminarium på AFA Försäkring.

Läs sammanfattning och se en filmupptagning

Presskontakt

Caroline Rylander, presschef

caroline.rylander@afaforsakring.se 
070 815 49 05

Linda Harling, presskommunikatör

linda.harling@afaforsakring.se
08 696 35 12
0730 96 35 12

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Låna en expert

Behöver du någon som verkligen kan arbetsmiljö, arbetsskador, hållbara fastigheter eller kollektivavtalade försäkringar? Låna en av våra experter.

Läs mer om våra experter

Följ oss på Twitter

 Följ oss på twitter där vi twittrar om vårt förebyggande arbete, statistik, forskning och seminarier. 
Till Twitter