Nyhetsrum

En viktig del av vår verksamhet är arbetet med att minska arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro. Afa Försäkring stödjer varje år forskning och utveckling inom arbetsmiljö och hälsa med 150 miljoner kronor.

Senaste nytt

Michel Normark, chef för avdelningen Partsrelationer och försäkringsvillkor, och Joakim Thurén, försäkringsspecialist.

Webbinarium: Covid-19 och avtalsförsäkringarna

Sedan våren 2020 kan personal inom sjukvård och omsorg ansöka om ersättning för covid-19-relaterad arbetsskada. Det gångna årets pandemi har också lett till fler anmälningar om försäkring vid arbetsskada. För att säkra hanteringen av ärenden har Afa Försäkring anställt fler handläggare och utökat informationen om försäkringarna. Det framkom den 19 februari vid ett digitalt seminarium.

Läs referat och se filmupptagning och presentation

Arbetsmarknadsministern presenterade regeringens nya arbetsmiljöstrategi

Under pandemin har många jobbat på distans och intresset för arbetsmiljöfrågor har ökat. Samtidigt har regeringen arbetat med en ny arbetsmiljöstrategi i dialog med arbetsmiljömyndigheter och arbetsmarknadens parter. Den 12 februari presenterade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark den nya strategin vid ett digitalt seminarium på Afa Försäkring.

Läs referat och se filmupptagning och presentation

Det nya bolaget Avtalats logotyp, som är själva namnet.

Webbinarium: Nytt bolag ska informera om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring i privat sektor

Svenskt Näringsliv, LO och PTK samlar sin information om kollektivavtalad tjänstepension och försäkring i det nya bolaget Avtalat. Tanken är att arbetare, tjänstemän och arbetsgivare i den privata sektorn ska hitta alla tjänster och all information på ett ställe. Det berättade Avtalats vd Niklas Hjert den 27 januari vid ett digitalt seminarium på Afa Försäkring.

Läs referat och se filmupptagning och presentation

Webbinarium: Ny i yrket – vikten av en bra introduktion på jobbet

Inskolning, utbildningsaktiviteter och delat ansvar är exempel på insatser som kan minska stressen och främja lärandet för nyanställda. Det berättade forskaren Petter Gustavsson den 26 november vid ett digitalt seminarium anordnat av AFA Försäkring. Under seminariet presenterade också Nathalie Robert Edgar Prevents webbutbildning för nyanställda i industrin.

Läs sammanfattning och se filmupptagning, presentationer och utbildning

Gilla Jobbet – en halvdag om arbetsmiljöarbete under coronapandemin

Den 3 november hölls arbetsmiljöeventet Gilla Jobbet i form av en digital direktsändning. Publiken fick ta del av föredrag, expertsamtal och filmer på temat Coronapandemin och arbetsmiljöarbetet.

Läs ett referat och klicka dig vidare till en filmupptagning av eventet

Andreas Ek och Elin Henriksson, båda analytiker/statistiker på AFA Försäkring.

Ny rapport: Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro inom vården

Kvinnliga undersköterskor, vårdbiträden och personliga assistenter har störst risk att råka ut för en allvarlig arbetsolycka eller en längre sjukskrivning. Det visar AFA Försäkrings rapport om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro inom vården som presenterades vid ett digitalt seminarium den 23 oktober.  

Läs mer och se filmupptagning, presentation och rapport

Presskontakt

Caroline Rylander, presschef

caroline.rylander@afaforsakring.se 
070 815 49 05

Linda Harling, presskommunikatör

linda.harling@afaforsakring.se
08 696 35 12
0730 96 35 12

Prenumerera på våra pressmeddelanden

Låna en expert

Behöver du någon som verkligen kan arbetsmiljö, arbetsskador, hållbara fastigheter eller kollektivavtalade försäkringar? Låna en av våra experter.

Läs mer om våra experter

Följ oss på Twitter

 Följ oss på twitter där vi twittrar om vårt förebyggande arbete, statistik, forskning och seminarier. 
Till Twitter