Analys och statistik

Med hjälp av vår unika skadedatabas som innehåller 15 miljoner ärenden kan vi se vilka yrkesgrupper, sektorer, arbetsuppgifter och aktiviteter som är förknippade med olika skador och sjukdomar.

Se film om vår skadedatabas

Längd: 2:24 minuter.

Unik skadedatabas – många olika statistikrapporter

Utifrån skadedatabasen tar vi fram många olika statistikrapporter där vi presenterar både den generella utvecklingen kring arbetsskador och sjukfrånvaro på svensk arbetsmarknad men också olika specialområden. Du hittar alla rapporterna här.

Årsrapport med skadestatistik

Varje år i maj-juni släpper vi vår årsrapport Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro. I den redovisas vilka yrkesgrupper, sektorer, arbetsuppgifter och aktiviteter som är förknippade med olika skador och sjukdomar. Senaste årsrapporten finns här.

För fack-, arbetsgivarorganisationer och forskare

Vi kan hjälpa er med statistik inom ert område. Läs mer och kontakta oss här.

Prenumerera på våra rapporter!

Du som vill hålla dig uppdaterad kan enkelt prenumerera på alla våra kommande statistikrapporter. Se länken uppe till höger.

Händer på tangentbord

Ta chansen att påverka!

Vi söker deltagare till vår Testpanel. Vill du tycka till om innehållet på vår webb? Har du synpunkter på hur vi kan presentera information bättre? Fyll i formuläret på denna sida och ta chansen att påverka mot ersättning.