Två personer håller varandra i händerna

Försäkrings­kassan arbetar med att utveckla en förvaltning av sjukförsäkringen som uppfattas som trovärdig ur ett brett samhällsperspektiv.

Foto: Mostphotos

29nov

Försäkrings­kassan om en trovärdig förvaltning av sjukförsäkringen

SeminariumDigitalt
Genomfördes 29 november 2022

Den 29 november arrangerar Afa Försäkring ett webbinarium med Försäkrings­kassans programchef Andreas Larsson, som berättar om arbetet med att bygga en trovärdig förvaltning av sjukförsäkringen.

Film och nyhet från seminariet

Missade du seminariet? Då kan du läsa om det och se det i efterhand!

Läs en nyhet om seminariet och se filmupptagningen efterhand – klicka här.

Om seminariet i korthet

Våren 2022 startade Försäkringskassan ett program för förnyelse av sjukförsäkringens förvaltning. Bakgrunden till initiativet är en lång period av stor variation i sjukskrivningstalen, i den politiska styrningen samt i Försäkringskassans egen styrning och tillämpning av sjukförsäkringen.

I förlängningen har detta bidragit till ett bristande förtroende för Försäkringskassans förvaltning av sjukförsäkringen.

Därför arbetar man nu med att utveckla en förvaltning av sjukförsäkringen som är stabil, förutsägbar och ändamålsenlig och som uppfattas som trovärdig ur ett brett samhällsperspektiv.

Ett komplement

Den kollektivavtalade sjukförsäkringen, som administreras av Afa Försäkring, kompletterar den allmänna sjukförsäkringen och när Försäkringskassan förnyar förvaltningen kan detta påverka Afa Försäkrings verksamhet.

Under webbinariet berättar Försäkringskassans programchef Andreas Larsson om arbetet med att utveckla förvaltningen av den allmänna sjukförsäkringen.

Sven Kärnekull, verksamhetsområdeschef för sjukförsäkringen på Afa Försäkring är moderator.

Media hälsas välkomna att delta i webbinariet

Pressfrågor hänvisas till: Linda Harling, presskommunikatör på Afa Försäkring: linda.harling@afaforsakring.se, 0730-96 35 12.

Övriga frågor: afaseminarier@afaforsakring.se 

Välkommen! Afa Försäkring