Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL

Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL. Fotograf: Eva Lindblad.

14dec

Det nya omställnings- och kompetensstödet

SeminariumDigitalt & fysiskt
Genomfördes 14 december 2022

Den 14 december arrangerar Afa Försäkring ett hybridseminarium med Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL och Michel Normark, chef Partsrelationer och försäkringsvillkor på Afa Försäkring, som berättar om det nya omställnings- och kompetensstöd som trädde i kraft den 1 oktober 2022.

Film och nyhet från seminariet

Missade du seminariet? Då kan du läsa om det och se det i efterhand!

Läs en nyhet om seminariet och se filmupptagningen – klicka här.

Om seminariet i korthet

Den 1 oktober trädde nya avtal och regler i kraft som innebär ett utvecklat omställningsstöd för den som behöver hjälp till nytt jobb, och ett nytt kompetensstöd både för den med eller utan anställning som vill stärka sin framtida ställning på arbetsmarknaden.

Bakgrunden till huvudavtalen och de nya reglerna är att den svenska arbetsmarknaden har förändrats de senaste decennierna – och fortsätter förändras. Digitalisering och teknikutveckling ökar behoven av flexibilitet och omställningsförmåga på hela arbetsmarknaden. Förändringen innebär nya möjligheter för många arbetstagare.

Trygghetsfonden TSL är omställningsorganisationen för yrkesarbetare inom Svenskt Näringslivs och LO:s avtalsområde. TSL hjälper den som blivit uppsagd eller avslutat en tidsbegränsad anställning till nytt arbete och ger karriär- och studievägledning och ekonomiskt stöd under utbildning. Även arbetsgivare och fackliga representanter får stöd och hjälp under hela omställningsprocessen. Genom Afa Försäkring kan den uppsagde få ekonomisk ersättning i form av ett engångsbelopp (AGB-ersättning).

Under webbinariet berättar Caroline Söder, vd på Trygghetsfonden TSL och Michel Normark, chef Partsrelationer och försäkringsvillkor på Afa Försäkring, om nyheterna i det nya omställnings- och kompetensstödet och vad det innebär.

Media hälsas välkomna att delta i webbinariet

Datum och tid: onsdag 14 december kl. 9.00–10.00. För dig som deltar fysiskt på plats serveras frukost från kl. 8.30.

Frågor och mer information

Pressfrågor hänvisas till Linda Harling, presskommunikatör på Afa Försäkring: linda.harling@afaforsakring.se, 0730-96 35 12.

Övriga frågor: afaseminarier@afaforsakring.se

Välkommen!