Med covid-19 i fokus

Afa Försäkrings tidning Trygg på Jobbet har fokus på arbetsmiljö och arbetsliv. Coronapandemin är och har varit utmanande ur ett arbetsmiljöperspektiv, något som vi har belyst i ett flertal artiklar. Vi spanar också in i framtiden, och tar reda på vilken coronarelaterad forskning vi är med och finansierar.

Livsviktig rörelse med Friskis under pandemin

Friskis & Svettis har hållit öppet genom pandemin. Organisationen var tidigt ute med att införa maxtak för antalet besökare och nya rutiner för att minska smittspridningen.

Läs mer

Hur ser distansarbete ut efter corona?

Coronapandemin har inneburit mer hemarbete och fler digitala lösningar. Vilka förändringar tar vi med oss när allt återgår till det normala?

Läs mer

Forskningsspecial covid-19: Hållbart i ett extremt läge

Vården har utsatts för extrem arbetsbelastning under coronapandemin. Nu inleds ett forskningsprojekt kring återhämtning och hållbara arbetstider i kris. Det är ett av många projekt kring covid-19 som Afa Försäkring ger stöd till.

Läs mer i Afa Försäkrings tidning Trygg på jobbet

Coronapandemin: Så klarade Mathem omställningen

Under coronapandemin har e-handelsföretaget Mathem dubblat sin produktion. De behövde snabbt utöka personalstyrkan, köpa in fler lastbilar och inte minst utbilda personalen i nya hygienrutiner.

Läs mer

Julbord i coronatider – restaurang försöker rädda december med julkasse

Restaurangen Kajplats 9 i Västerås har hanterat coronakrisen genom lösningar som hemleveranser, en ny beställningsapp och en social distance manager. Nu hoppas de att december räddas med hjälp av en jul- och nyårskasse.

Läs mer