6feb

Trygghetsfonden TSL – ny verksamhetsmodell för förändrad arbets­marknad

SeminariumFysiskt
Genomfördes 6 februari 2018

TSL är en omställnings­försäkring som hjälper arbetare i privat sektor till nytt jobb och samtidigt underlättar för arbets­marknadens parter att hantera förändringar på den svenska arbets­marknaden. Vid ett ett frukostseminarium på Afa För­säkring 6 februari presenterade de sin nya verksamhetsmodell.

Från och med den 1 november 2017 arbetar TSL, Trygghetsfonden Svenskt Näringsliv LO, efter en ny verksamhetsmodell som möjliggör ett förstärkt stöd till uppsagda genom kortare yrkesutbildnings- och valideringsinsatser.

Trygghetsfonden TSL är bildad av Svenskt Näringsliv och LO. TSL har till uppgift att se till att en person som blivit uppsagt snabbt skall få en ny sysselsättning. Meningen är att arbetet skall påbörjas snabbt; det vill säga att deltagaren inte skall behöva vänta onödigt lång tid för att få stöd i omställningsarbetet.

Vid frukostseminariet berättade TSL:s VD Caroline Söder om de nya krav som omvärldsförändringar innebär och om hur verksamheten utvecklats för att möta dessa. Peter Jeppsson och Roger Andersson från TSL:s styrelse gav parternas perspektiv på detta.