Vinnare av Publishingpris 2018: ”Vi vill locka till skratt”

2018-11-08 15:00

AFA Försäkring tilldelas årets Publishingpris i kategorin ”Bästa informationsfilm beslutsfattare och yrke” för filmen Intressant vetande. Filmen ingår i en kampanj som sprider kunskap om kollektivavtalade försäkringar. Camilla Kinnarinen, projektledare för filmkampanjen på AFA Försäkring, berättar om framgången med filmen.

Bild: Frank Martin Engström från Kommunal tillsammans med Maria Hjertén Nordin och Camilla Kinnarinen från AFA Försäkring tar emot Publishingpriset 2018.

Publishingpriset är en årlig jurybedömd tävling för film, print och webb. Priset ”Bästa informationsfilm beslutsfattare och yrke” delas ut för lovvärd redaktionell marknadskommunikation och årets vinnare är AFA Försäkring med filmen Intressant vetande. Juryns motivering lyder:

För ett intelligent och roligt paketerat budskap med lysande design och högt production value.

Projektledare Camilla Kinnarinen från AFA Försäkring är på plats på Berns i Stockholm för att delta i prisutdelningen. Hon, hennes kollegor och samarbetsparter i arbetet är glada och stolta över priset.

Hur känns det att vinna Publishing-priset?

– Så himla kul! Det är en bekräftelse på att vi gjort rätt i syftet med att öka kännedomen om de kollektivavtalade försäkringarna.

Vad är det för kampanj som håvat in priset och vilka står bakom kampanjen?

– Kampanjen och filmen heter ”Intressant vetande” och är en infokampanj med syfte att öka vetskapen om kollektivavtalade försäkringar. Den har tagits fram tillsammans med AkademikerAlliansen, Kommunal, Offentliganställdas Förhandlingsråd (OFR) och reklambyrån ANR BBDO.

– Vi vill locka till både skratt och kunskap genom att lyfta den förvånansvärt stora skillnaden mellan olika slags vetande – som att 83 procent vet att man inte ska gå på A-brunnar, 71 procent vet att Gustav Vasa hade pottfrisyr, men bara 15 procent av Sveriges befolkning har koll på kollektivavtalade försäkringar – och samtidigt påminna målgruppen om deras kollektivavtalade försäkringar. För de kan hjälpa dig om du blir sjuk. Eller om du blir skadad på jobbet.

Har ni gjort någon liknande kampanj efter denna stora framgång?

– Ja, just nu rullar en ny version av ”Intressant vetande”. Kolla in på afaforsakring.se/intressantvetande

Hur påverkar ett pris som detta ert arbete?

– Det är en bekräftelse på att vi tänkt rätt när vi mixat humor med viktiga budskap. Priset ger oss energi att fortsätta arbeta med att öka kännedomen om de kollektivavtalade försäkringarna.

Vad har varit den största framgången med kampanjen? Och har du tips till andra som gör liknande kampanjer?

– Att humor är en bra väg att gå för att få uppmärksamhet kring ett ämne! Och att våga ta ut svängarna. Ibland måste man överdriva eller dra saker till sin spets för att budskapet ska nå igenom bruset.

Text: Linda Harling

 

Mer information: 

Länk till filmen ”Intressant vetande” som vann Publishingpriset 2018 i kategorin ”Bästa informationsfilm beslutsfattare och yrke” 

Länk till kampanjsidan för 2018 års kampanj som är en fortsättning på temat ”Intressant vetande”

Läs mer om Publishingpriset här 

Kontakt: Camilla Kinnarinen, AFA Försäkring, 0708-16 40 21, camilla.kinnarinen@afaforsakring.se