SCB:s befolkningsutveckling och hur den påverkar antalet försäkrade hos AFA Försäkring

2018-09-12 12:00

Sveriges befolkning växer snabbt och frågan är hur stor Sveriges befolkning beräknas bli i framtiden. Hur länge lever vi och hur många barn förväntas vi få? Befolkningsutvecklingen påverkar dessutom de kollektivavtalade försäkringarna som tecknas av arbetsgivarna. Hur ser kollektivavtalens täckningsgrad ut och hur många försäkrade finns det hos AFA Försäkring?

Den 19 september bjuder vi in till ett frukostseminarium där Lena Lundkvist, ansvarig för befolkningsframskrivningar på SCB, berättar om SCB:s senaste analys av den framtida befolkningsutvecklingen i Sverige. Förändringar i befolkningsutvecklingen påverkar andelen sysselsatta på arbetsmarknaden. Hur stor del av befolkningen väntas vara barn respektive äldre?

På seminariet diskuteras hur detta kan påverka antalet personer som täcks av de kollektivavtalade försäkringarna. AFA försäkring ger en överblick av hur många som omfattas av de kollektivavtalade försäkringarna idag och i framtiden.

Media hälsas välkomna att närvara vid seminariet

Anmälan för journalister görs till presskommunikatör Camilla Arvenberg: camilla.arvenberg@afaforsakring.se senast 18 september.

Är du inte journalist men är intresserad av att delta på seminariet, hör av dig till: afaseminarier@afaforsakring.se

Tid: Onsdag 19 september kl 08.30–10.00, frukostmingel från kl 08.00.

Plats: AFA Försäkring, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm