ForskarFredag – vetenskapsfestivalen som väcker nyfikenhet

2017-09-29 14:00

Varje år den sista fredagen i september anordnar högskolor, universitet, science centers och kommuner eventet ForskarFredag som riktar sig till barn och unga. AFA Försäkring stöttar evenemanget för tredje året i rad. Susanna Stymne Airey, chef för FoU och enheten Förebygga, berättar hur viktigt eventet är och varför AFA Försäkring ger bidrag till arrangemanget. 

 Foto: Vetenskap & Allmänhet

– Vi stöttar detta för att det ligger helt i linje med att vi vill sätta forskning på agendan. Det är så viktigt i dag att vara nyfiken och detta är ett bra tillfälle att få tillgång till forskarvärlden, säger Susanna Stymne Airey.

Syftet med ForskarFredag är att väcka nyfikenhet på vetenskap och forskaryrket, stimulera intresset för högre utbildning och forskning, öka dialogen mellan allmänhet och forskare, skapa förståelse för hur forskare arbetar och hur forskning påverkar vår vardag.

ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival, som ger många ringar på vattnet, det ger mycket tillbaka både till AFA Försäkring som stöttar evenemanget och till samhället i stort.

– Det finns många bra anledningar att vara med och stötta ForskarFredag eftersom vi ser att det på sikt ger tillbaka till samhället när människor får upp ögonen för forskningen, säger Susanna Stymne Airey.

Mer om ForskarFredag

Allmänheten kan prova på olika aktiviteter, träffa forskare och upptäcka hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. Eventet är en del av European Researchers’ Night som uppmärksammas i 300 städer och når över en miljon besökare runt om i Europa. I Sverige pågår ForskarFredag på 28 orter.

Läs mer om eventet ForskarFredag i Sverige: https://forskarfredag.se/stockholm/
Läs mer om eventet European Researchers’ Night: http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/about/researchers-night_en

Mer om AFA Försäkrings forskningsstöd

AFA Försäkring satsar årligen cirka 150 miljoner kronor på forskning och utveckling som syftar till att förebygga ohälsa och arbetsskador inom både privat näringsliv, kommuner och landsting. Mer information om forskningsstödet finns på www.afaforsakring.se/forskning 

Kontakt:
Susanna Stymne Airey, chef för FoU och enheten Förebygga, AFA Försäkring: 08-696 41 60 susanna.stymneairey@afaforsakring.se
Linda Harling, presskommunikatör AFA Försäkring: 0730-96 35 12 linda.harling@afaforsakring.se

Text: Linda Harling