Intressant vetande – filmen om allt vi vet och det vi borde veta

2017-05-18 05:00

83 procent vet att man inte ska gå på A-brunnar, 71 procent vet att Gustav Vasa hade pottfrisyr och 93 procent vet att det blir regn om man dödar en spindel (SIFO 2017). Däremot har bara 15 procent koll på vad en kollektivavtalad försäkring är och vad den kan göra för skillnad (Novus 2016). Det vill AFA Försäkring, AkademikerAlliansen, Kommunal och OFR ändra på med filmen Intressant vetande.

Vi har aldrig haft tillgång till så mycket information samtidigt som vi har idag. Det märks tydligt på vår kunskap. Vi har koll på både smått och stort. Många känner till saker som kanske inte alltid är till så stor nytta, medan vissa mer väsentliga saker går oss helt förbi i dagens stora informationsflöden.

Kollektivavtalade försäkringar kan vara till stor nytta, men det är det många som inte har koll på. Därför har AFA Försäkring tillsammans med AkademikerAlliansen, Kommunal och OFR (Offentliganställdas Förhandlingsråd) tagit initiativet till kampanjen ”Intressant vetande”. Målsättningen är att öka vetskapen om de kollektivavtalade försäkringar som 9 av 10 anställda har.  

Vill locka till både skratt och kunskap

– I ”Intressant vetande” tar vi fasta på insikten om saker vi vet och inte vet. Genom att lyfta den förvånansvärt stora skillnaden mellan olika slags vetande vill vi locka till skratt och igenkänning och samtidigt påminna målgruppen om deras kollektivavtalade försäkringar, säger Camilla Kinnarinen, projektledare för kampanjen som lanseras den 18 maj.

Intressant vetande riktar sig främst till kvinnor mellan 25-40 år som är anställda inom kommun och landsting, men det är många fler i Sverige som har kollektivavtalade försäkringar. AFA Försäkring hoppas nå ut brett:

– För att verkligen nå ut har vi valt att rikta oss till en specifik målgrupp, men vi hoppas såklart att målgruppen ska sprida filmen vidare till fler. I dagsläget försäkrar vi cirka 4,5 miljoner människor och det är synd att fler inte vet att de har en försäkring som kan hjälpa till vid sjukdom eller skada på jobbet, säger Camilla Kinnarinen.

Med i filmen är Gunilla Persson, känd tv-profil:

– Genom att ta hjälp av en person som är bekant för så många som 72 % av allmänheten, hoppas vi kunna nå ut brett med vårt budskap. Därför har vi med Gunilla Persson i filmen, säger Camilla Kinnarinen.

Mer information
Läs mer om Intressant vetande och kollektivavtalade försäkringar finns på afaforsakring.se/intressantvetande
Där kan besökare framförallt ta reda på det de behöver veta om kollektivavtalade försäkringar, men också underhålla sig med att se filmen Intressant vetande, göra ett quiz och samtidigt testa ifall de kan lika mycket som merparten av Sveriges befolkning. 

Se filmen direkt här: Lång version (90 sekunder) Medellång version (37 sekunder) Kort version (20 sekunder)
Kontakt: Camilla Kinnarinen, projektledare marknadskommunikation, AFA Försäkring: 0708-16 40 21 camilla.kinnarinen@afaforsakring.se
Linda Harling, presskommunikatör AFA Försäkring: 0730-96 35 12 linda.harling@afaforsakring.se

AkademikerAlliansens medlemsförbund: Civilekonomerna, DIK, Sveriges Arbetsterapeuter, Jusek, Kyrkans Akademikerförbund, Naturvetarna, Saco-förbundet Trafik och Järnväg - TJ, SRAT, Sveriges Arkitekter, Sveriges Farmaceuter, Sveriges Ingenjörer, Sveriges Psykologförbund, Sveriges Skolledarförbund, Sveriges Universitetslärarförbund - SULF, Sveriges Veterinärförbund, Tjänstetandläkarna. Länkar till webbadresser och kontaktuppgifter för AkademikerAlliansens respektive medlemsförbund finns här.
  

OFRs kommunala medlemsförbund: Lärarförbundet, Vision, Vårdförbundet, Lärarnas Riksförbund, Akademikerförbundet SSR, Sveriges läkarförbund, Ledarna, Fysioterapeuterna, Teaterförbundet, Skogs- och Lantbrukstjänstemannaförbundet. Länkar till webbadresser och kontaktuppgifter för OFRs respektive medlemsförbund finns här.

Kommunal: Länk till Kommunals webbplats finns här.

 

Text: Linda Harling

Pressbild att ladda ner: