Pressinbjudan seminarium: Handöverförda vibrationer

2016-09-02 07:00

AFA Försäkrings skadestatistik visar att vibrationsskador har blivit den vanligaste arbetssjukdomen. Till seminariet den 8 september har vi bjudit in några av landets främsta experter för att ge en samlad bild av dagens kunskap om vibrationsskador, vad som görs åt dem och diskutera hur vi på bästa sätt arbetar vidare.

Handöverförda vibrationer, så kallade hand-arm-vibrationer, förekommer inom arbetslivet i arbete med vibrerande maskiner och handhållna verktyg. I en ny kunskapssammanställning presenteras relationen mellan handöverförda vibrationer och kärl- och nervskador. Studien ingår i en serie av systematiska kunskapssammanställningar inom arbetsmiljöområdet utgivna av Göteborgs universitet med finansiellt stöd från AFA Försäkring. Rapporten presenteras av professor Kjell Torén, Göteborgs universitet, och Tohr Nilsson, forskare på institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, Umeå universitet.

Seminariet kommer sedan att fortsätta med diskussioner och presentationer av aktuell forskning, verktyg och statistik gällande vibrationer. Medverkar gör bland andra Lage Burström, Umeå universitet; Catarina Nordander, Lunds universitet; Hans Lindell, Swerea och Anna Weigelt, analyschef på AFA Försäkring.

Tid: torsdagen 8 september kl. 08:30­–12:00.

08:30–09:30 – Kunskapssammanställningen presenteras.

09:30–12:00 – Diskussioner och presentationer av forskning, verktyg och statistik gällande vibrationer.

Plats: AFA Försäkring, Klara Södra Kyrkogata 18.

Kontakt: Camilla Arvenberg, presskommunikatör AFA Försäkring, 08-696 41 48, 070-814 98 30, camilla.arvenberg@afaforsakring.se.

Media hälsas välkomna att närvara vid seminariet. Anmälan görs till Camilla Arvenberg, senast den 7 september.