AFA Fastigheter säljer fastighet på Kungsholmen

2016-03-09 07:00

AFA Fastigheter säljer fastigheten Grinden 21 på Kungsholmen i Stockholm till Centria AB.

Fastigheten Grinden 21 ligger på St Eriksgatan vid Västermalmsgallerian. Byggnaden uppfördes 1961. Uthyrbar area är cirka 10 500 kvm och består av butiker, kontor, hotell, bostäder och garage. Den största hyresgästen är Coop Daglivs.

-Vi har tagit fram en ny detaljplan som medger påbyggnad med bostäder och nu lämnar vi över stafettpinnen till Centria att genomföra projektet, säger Anna Berfenstam transaktionschef på AFA Fastigheter.

-Vi ser stor potential i fastigheten med dess strategiska läge och utvecklingspotential. Fastigheten blir ett bra komplement till vår befintliga fastighetsportfölj med närliggande objekt, säger Carl Åhman, Centria.

AFA Fastigheter har haft JLL Capital Markets som rådgivare i affären.

Tillträde sker den 1 april 2016.

Mer information.
Tomas Ingemarsson, chef AFA Fastigheter, 08-696 40 75
Anna Berfenstam, transaktionschef AFA Fastigheter, 08-696 48 98