Invigning av AFA Fastigheters nionde hotell

2015-06-04 11:00

Idag invigs Clarion Hotel och Congress Malmö Live. Med sina 85 meter över marken och intressanta arkitektur blir hotellet ett spännande inslag i AFA Fastigheters bestånd.

 - Clarion Hotel och Congress Malmö Live blir det nionde hotellet i vårt fastighetsbestånd. Vi tror att resandet generellt kommer att öka och att hotell med centralt läge är en relativt trygg och långsiktig investering, säger Tomas Ingemarsson chef för AFA Fastigheter.

Majoriteten av AFA Fastigheters bestånd ligger i centrala Stockholm och består främst av kontor, hotell och bostäder. Utanför Stockholm direktäger AFA Fastigheter förutom Clarion Hotel i Malmö, även Elite Plaza Hotell i Göteborg.

Clarion Hotel och Congress Malmö Live ligger i absolut framkant i ett hållbarhetsperspektiv med starkt reducerad energianvändning och inom kort även certifierad enligt det internationella miljösystemet LEEDs (Leadership in Energy and Environmental Design) högsta nivån Platina. Hotellfastigheten blir en av Europas första med denna höga klassificering.

– Vi strävar hela tiden efter att bli ett ännu mer hållbart fastighetsbolag. Därför är vi mycket stolta ägare av denna byggnad som ligger i absolut framkant i ett hållbarhetsperspektiv, säger Tomas Ingemarsson.

Clarion Hotel ingår i hotellkedjan Nordic Choice och har byggts av Skanska. Totalt omfattar byggnaden 26 000 kvadratmeter. På den ytan ryms 444 hotellrum och en kongresshall för 1500 personer. En restaurang och skybar har också sin givna plats. Arkitekten bakom är den danska arkitektbyrån Schmidt Hammer Lassen som bland annat ritat ”Den Sorte Diamanten i Köpenhamn samt hovrättsbyggnaden i Malmö.

Mer information:

Tomas Ingemarsson, chef AFA Fastigheter, tomas.ingemarsson@afafastigheter.se
08-696 40 75

Caroline Rylander, presschef, AFA Försäkring, caroline.rylander@afaforsakring.se, 08-696 42 63, 0708-15 49 05


AFA Fastigheter förvaltar, projekterar och hyr ut kontor, hotell och bostäder – främst i Stockholm, Göteborg och Malmö. Fastighetsbeståndet består av cirka 550 000 kvm till ett värde av cirka 22 miljarder SEK. AFA Fastigheter är en del av kapitalförvaltningen på AFA Försäkring. www.afafastigheter.se