Surahammar – bästa kommunen igen

2015-02-03 12:00

Surahammars kommun har återigen utsetts till den mest digitala kommunen i Sverige. De är bäst på att se till att de anställda snabbt får sin ersättning från AFA Försäkring vid arbetsskada eller sjukdom.

Surahammars kommun har för andra året i rad vunnit pris som ”Digitalast i Sverige”. Utmärkelsen är AFA Försäkrings sätt att uppmärksamma de kommuner som är bäst på att använda de digitala kanaler som AFA Försäkring har skapat för att hantera de kollektivavtalade försäkringarna.

– Surahammar går från klarhet till klarhet. Redan förra året var de bäst. De har insett att det finns många fördelar med att använda de digitala tjänsterna för att ansöka om den ersättning de anställda har rätt till från oss genom sitt kollektivavtal, säger Benny Nyberg, kommunikatör på AFA Försäkring.

– De som är anställda inom Surahammars kommun har lättare att snabbt få sin ersättning från AFA Försäkring om de har råkat ut för en skada på jobbet eller varit sjukskrivna längre än 90 dagar, säger Benny Nyberg.

Det är tack vare personalavdelningens strategiska arbete som Surahammar har nått toppen bland kommunerna i Sverige. Hela 96 procent av försäkringsärendena hanterades digitalt 2014. Boxholms kommun var näst bäst med 92 procent digitala ärenden och flera andra kommuner utmärkte sig också positivt. Frågan är om det finns någon kommun i landet som kan slå Surahammar när tävlingen fortsätter under 2015.

– Det känns jätteroligt att vi får uppskattning för det här. För några år sedan när möjligheten kom tänkte vi att vi skulle prova. Nu är vi bäst, säger Karin Silfver, personalsekreterare på Surahammars kommun.

– Vi har insett att det här är smidigare och bättre på alla sätt så nästa år kommer vi bara att anmäla digitalt, säger Karin Silfver.

Kontakt

Benny Nyberg, kommunikatör på AFA Försäkring:

Tel: 08-696 46 12
Mobil: 0708-93 95 12

Karin Silfver, personaladministratör på Surahammars kommun:

Tel: 0220-391 16

Digitalaste kommunerna:

1. SURAHAMMAR 96%

2. BOXHOLM 92%

3. MÖRBYLÅNGA 92%

4. BJUV 92%

5. VARA 91%

6. PERSTORP 91%

7. RAGUNDA 90%

8. MÖLNDAL 88%

9. HABO 88%

10. SÄFFLE 88%