Region Gävleborg – bästa landsting

2015-02-03 12:00

Region Gävleborg har utsetts till det mest digitala landstinget i Sverige. De är bästa landsting på att se till att de anställda snabbt får sin ersättning från AFA Försäkring vid arbetsskada eller sjukdom.

Region Gävleborg har kammat hem utmärkelsen ”Digitalast i Sverige” i dagarna. Utmärkelsen är AFA Försäkrings sätt att uppmärksamma de landsting och kommuner som är bäst på att använda de digitala kanaler som AFA Försäkring har skapat för att hantera de kollektivavtalade försäkringarna.

– Vi är mycket imponerade av Gävleborgs sätt att jobba med de digitala kanalerna, säger Benny Nyberg, kommunikatör på AFA Försäkring.

– De anställda inom Region Gävleborg har lättare att snabbt få sin ersättning från AFA Försäkring om de har råkat ut för en skada på jobbet eller varit sjukskrivna längre än 90 dagar, säger Benny Nyberg.

Det är tack vare personalavdelningen, med sitt kontor i Söderhamn, som Region Gävleborg har nått toppen bland landstingen i Sverige. Hela 79 procent av försäkringsärendena hanterades digitalt 2014. Norrbottens län vara bara decimaler från att ta hem segern och flera andra län utmärkte sig positivt. Frågan är om det finns något landsting i landet som kan slå Gävleborg när tävlingen fortsätter under 2015.

– Vi är jätteglada över att vara det digitalaste landstinget. Den här positionen ska vi behålla, säger Christine Hedlund HR-konsult på Region Gävleborg.

– Fler handläggare borde utnyttja de digitala tjänsterna som AFA Försäkring har. Det blir mycket enklare för de anställda att snabbt få sin ersättning. Och det underlättar för oss som hanterar försäkringarna, säger Elisabeth Stålhammar, försäkringsinformatör på Region Gävleborg.

Kontakt:

Benny Nyberg, kommunikatör på AFA Försäkring, Tel: 08-696 46 12, Mobil: 0708-93 95 12

Christine Hedlund HR-konsult på Region Gävleborg, Tel: 0730-39 52 54

Mer information:

www.digitalastisverige.se

Digitalaste landstingen:

1. GÄVLEBORG 79,02%
2. NORRBOTTEN 79%
3. JÄMTLAND 78%
4. VÄSTERBOTTEN 77%
5. VÄRMLAND 76%
6. VÄSTRA GÖTALAND 75%
7. SKÅNE 71%
8. ÖSTERGÖTLAND 69%
9. JÖNKÖPING 68%
10. SÖDERMANLAND 66%