Vad gör oss sjuka på jobbet? Om arbete och ALS

2015-01-28 09:00

I en helt ny rapport presenteras faktorer i arbetsmiljön som har betydelse för uppkomst av den obotlig och dödliga hjärnsjukdomen amyotrofisk lateralskleros (ALS). Studien ingår i en serie av systematiska kunskapssammanställningar inom arbetsmiljöområdet utgivna av Göteborgs universitet med finansiellt stöd från AFA försäkring.

Rapporten presenteras av Lars-Gunnar Gunnarsson, professor, tema neuro-rörelse, Inst. för läkarutbildning, Örebro universitet. Kjell Torén, professor i arbets- och miljömedicin, Göteborgs universitet. Lennart Bodin professor i statistik, forskare vid Institutet för Miljömedicin, Karolinska Institutet.

Media hälsas välkomna att närvara vid seminariet. Anmälan görs till Camilla Arvenberg senast den 3 februari.

Tid: den 4 februari 08:30-10:00
Vi kommer att servera kaffe och smörgås från kl. 08.00 

Plats: Hörsalen nb, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm

Kontakt: Camilla Arvenberg, pressassistent AFA Försäkring, 08 696 41 48, 070 814 98 30, camilla.arvenberg@afaforsakring.se