Seminarium och ny rapport om fallolyckor

2014-04-22 07:00

AFA Försäkring presenterar vid ett seminarium den 25 april en ny rapport om fallolyckor, som står för ungefär fyra av tio av de allvarliga arbetsskadorna.

Halka på en isig uppfart eller vått golv, ramla från en stege eller byggnadsställning - fallolyckor står för ungefär fyra av tio av de allvarliga arbetsskadorna. En till synes liten olycka kan ge upphov till rätt betydande konsekvenser.

En helt ny rapport från AFA Försäkring redovisar hur olika typer av fallolyckor är fördelade på yrkesgrupper, kön, ålder och län.

Rapporten presenteras av Michel Normark, chef Analys och Försäkringsvillkor, och Anna Weigelt, analytiker, AFA Försäkring

Media hälsas välkomna att närvara vid seminariet.
Anmälan görs till Rolf Eriksson, senast 24 april.

Tid: fredagen den 25 april kl. 08.30-10.00
Vi kommer att servera kaffe och smörgås från kl. 08.00

Plats: Hörsalen nb, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm

Kontakt:
Rolf Eriksson, Presschef AFA Försäkring, 08-696 48 16, 070 893 95 77, rolf.eriksson@afaforsakring.se


AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar drygt fyra miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 600 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.