Seminarium - Arbetsskador i dagens arbetsliv – 23 okt

2013-10-16 07:00

En arbetsskada måste ha inträffat ”i arbetet”. Men vad är ”i arbetet” i ett arbetsliv där arbete i hemmet , distansarbete, förtroendetid,  tjänsteresor och konferenser  blir vanligare? Seminariet den 23 oktober hos AFA Försäkring kommer att handla om begreppen "i arbetet", "arbetsgivarens intresse" och "arbetsområden" inom arbetsskadeförsäkringen. Finns det problem i dagens arbetsliv som inte har tagits i beaktande i den nuvarande arbetsskadeförsäkringen?

Med Mia Carlsson, docent i skadestånds-och försäkringsrätt, Stockholms universitet, Claes Jansson, enhetschef, LO-TCO Rättskydd, Monica Svanholm, verksamhetsansvarig arbetsskador, Försäkringskassan, Michel Normark, chef Analys- och försäkringsvillkor, AFA Försäkring, Linus Andersson, försäkringsspecialist, AFA Försäkring och Christina Ljungquist, försäkringsspecialist, AFA Försäkring.

Seminariet kommer att videoinspelas och finnas tillgängligt från den 24 okt på www.afaforsakring.se/Forebygger/Seminarier1/

Media hälsas välkomna att närvara vid seminariet. Anmälan görs till Rolf Eriksson, senast 22/10.

Tid: 23 oktober mellan 8:30-11:00
Vi kommer att servera kaffe och smörgås från kl. 08.00


Plats: Hörsalen nb, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm

Kontakt:
Rolf Eriksson, Presschef AFA Försäkring, 08-696 48 16, 070 893 95 77, rolf.eriksson@afaforsakring.se

   
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter. Vi försäkrar drygt fyra miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 500 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.