Frisk eller risk att bli sjuk? – nya sjuksköterskors och lärares väg från utbildning till arbetsliv – 28 okt

2013-10-21 08:00

Vad är det som får nyutexaminerade lärare och sjuksköterskor att prestera och må bra under de första åren i yrkeslivet efter avslutad utbildning? Och vad är det som leder till stress och utmattning? AFA Försäkring har finansierat ett forskningsprojekt om sjuksköterske- och lärarstudenters hälsoutveckling och karriärvägar.    Resultat från forskningen presenteras vid en seminarium hos AFA Försäkring den 28 oktober, av Petter Gustavsson, professor, Institutionen för klinisk neurovetenskap, Karolinska Institutet. 

Seminariet kommer att videoinspelas och finnas tillgängligt från den 29 okt på www.afaforsakring.se/Forebygger/Seminarier1/

Media hälsas välkomna att närvara vid seminariet. Anmälan görs till Rolf Eriksson, senast 27/10.

Tid: 28 oktober mellan 8:30-10:00
Vi kommer att servera kaffe och smörgås från kl. 08.00


Plats: Hörsalen nb, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm

Kontakt:
Rolf Eriksson, Presschef AFA Försäkring, 08-696 48 16, 070 893 95 77, rolf.eriksson@afaforsakring.se

    
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter. Vi försäkrar drygt fyra miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 500 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.