Ungas arbetsskador och arbetsmiljö

2013-09-20 07:00

Risken att drabbas av en arbetsskada har ökat mer för unga i åldrarna 16-25 år jämfört med åldrarna 26-64 år under de senaste åren. Unga män drabbas mer än unga kvinnor, visar en ny rapport från AFA Försäkring. Rapporten redovisas vid ett seminarium hos AFA Försäkring den 25 september. Vid seminariet redogör även Urban Olsson, sektionschef Arbetsmiljöverket, för Arbetsmiljöverkets satsning på ungas arbetsmiljö.

Varje år skadas 3 500 unga på sina arbeten, enligt Arbetsmiljöverket, och arbetsolyckorna visar på en uppåtgående trend bland unga. Arbetsmiljöverket genomför därför en stor inspektionsinsats på arbetsplatser där ungdomar mellan 16-24 år arbetar. Runt om i landet genomförs 1 400 inspektioner till och med den sista september. Det är framförallt branscherna vård och omsorg, bygg och anläggning och restaurangverksamhet som får besök av arbetsmiljöinspektörer. En omfattande informationskampanj är också en del av satsningen.

Michel Normark, chef Analys och Försäkringsvillkor, AFA Försäkring, presenterar rapporten ”Ungas arbetsskador” och Urban Olsson, sektionschef, Arbetsmiljöverket, redogör för Arbetsmiljöverkets satsning på ungas arbetsmiljö.

Media hälsas välkomna att närvara vid seminariet. Anmälan görs till Rolf Eriksson, senast tisdag 24 september.

Tid: 25 september mellan 8:30-10:00
Vi kommer att servera kaffe och smörgås från kl. 08.00

Plats: Hörsalen nb, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm


Kontakt:
Rolf Eriksson, Presschef AFA Försäkring, 08-696 48 16, 070 893 95 77, rolf.eriksson@afaforsakring.se

AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter. Vi försäkrar drygt fyra miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 500 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.