Ta del av interaktiv statistik

Med vårt statistikverktyg kan du ta ut egen statistik. Det finns statistik om arbetsskador och sjukfrånvaro för olika yrkesgrupper. Informationen kommer från vår skadedatabas, det vill säga från de försäkringsärenden som Afa Försäkring hanterar.

Den här statistiken hittar du i verktyget

Statistikverktyget innehåller statistik från vår årsrapport "Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro". Arbetsskade- och sjukförsäkringsärenden utgör majoriteten av våra försäkringsärenden.

Det som visas är huvudsakligen arbetsskador som har inträffat och sjukfall som har påbörjats 2015-2020. Mer information om våra rapporter hittar du på sidan Årsrapport skadestatistik

Till statistikverktyget

Ingen inloggning krävs, du kommer direkt in i verktyget.

Gör så här

  • Gå in i statistikverktyget via länken.
  • På startsidan i verktyget finns det flera rapporter att välja mellan.
  • Du kan alltid återvända till startsidan genom att trycka på ”Tillbaka”.

 

Nytt webbaserat verktyg med statistik lanseras

Nu finns ett nytt interaktivt, webbaserat verktyg där statistik för arbetsskador och sjukfrånvaro kan sökas fram på ett nytt sätt. Verktyget presenterades på ett webbinarium den 10 november.

Ungefär 9:30 minuter in i videon demonstreras verktyget.

Här kan du ta del av presentationen (pdf) från webbinariet.

Frågor och svar

Det är kostnadsfritt.

Ja, ange källa: Afa Försäkring.

Syftet är att presentera vår statistik på ett interaktivt sätt. Statistiken finns redan att ta del av i rapporter i PDF-format.

Uppgifterna kommer från vårt register över försäkringsärenden, vår skadedatabas. Försäkringarna som redovisas är arbetsskadeförsäkringen och sjukförsäkringen.

Det kommer huvudsakligen att omfatta år 2015 till år 2020.

Ja, vi planerar att utveckla verktyget med mer information om arbetsskador och sjukfrånvaro.

Vanliga begrepp

Vi förklarar och reder ut vad till exempel visandeår och färdolycksfall egentligen betyder. Läs mer på vår sida Vanliga begrepp.