Arbetsgivare & fack

Här finns information och hjälpmedel för dig som är arbetsgivare och facklig representant.

Oinloggad anmälan för försäkrade

Vi vill försäkra oss om att vi skyddar våra kunders personuppgifter på bästa sätt. Därför kommer vi successivt gå över till att det bara ska vara möjligt att göra en inloggad anmälan via vår hemsida.

Vi kommer ta bort möjligheten att göra en oinloggad anmälan för en försäkring i taget - för att lära av processen och försäkra oss om att vi kan möta upp eventuell ökning av telefonsamtal och anmälningar via andra kanaler än via hemsidan.

Såhär ser tidplanen ut:

16 april - föräldrapenningtillägget FPT
23 april - sjukförsäkringen AGS och AGS-KL 
14 maj - arbetsskadeförsäkringen TFA och TFA-KL 

Så bekräftar du anställning via vår hemsida

Genom att bekräfta anställning här på hemsidan spar ni tid för verksamheten och era medarbetare kan få ersättning snabbare. Dessutom får du bra överblick över tidigare ärenden som du bekräftat.

Se filmen om hur det går till

Sök stöd för rehabilitering

Som arbetsgivare kan du få ekonomisk ersättning för hälften av dina kostnader när någon av dina anställda genomgår arbetslivsinriktad rehabilitering. 

Läs mer och ansök om rehabiliteringsstöd

Om du hade ett papper, vad skulle du rita då?

Vissa saker behöver papper, till exempel barns fantasi. Men inte anmälningar till AFA Försäkring.  Se vår nya film där vi släpper lös barns fantasi och får höra vad de skulle vilja förverkliga med lite papper och massa kritor.

Till filmen

Information om IA-systemet

IA-systemet stödjer det systematiska arbetsmiljö- och förbättringsarbetet. Här kan du läsa mer om systemet, hur det är utvecklat och vilka fördelar som finns.

Mer om IA-systemet

På lättläst svenska

Här kan du läsa om AFA Försäkring och våra försäkringar. Du kan läsa om vilka försäkringar som finns och hur de fungerar.

Så fungerar försäkringarna

Så hänger avtalsförsäkringarna ihop

Kollektivavtalad försäkring är uppdelad på olika avtalsområden.

Se tabell