Arbetsgivare & fack

Här finns information och hjälpmedel för dig som är arbetsgivare och facklig representant.

Så bekräftar du anställning via vår hemsida

Genom att bekräfta anställning här på hemsidan spar ni tid för verksamheten och era medarbetare kan få ersättning snabbare. Dessutom får du bra överblick över tidigare ärenden som du bekräftat.

Se filmen om hur det går till

Sök stöd för rehabilitering

Som arbetsgivare kan du få ekonomisk ersättning för hälften av dina kostnader när någon av dina anställda genomgår arbetslivsinriktad rehabilitering. 

Läs mer och ansök om rehabiliteringsstöd

Ny rapport - Allvarliga arbetsolyckor och långvarig sjukfrånvaro bland unga

Den psykiska ohälsan ökar inom alla åldersgrupper på arbetsmarknaden, men snabbast ökar den hos unga. Av de psykiska diagnoserna är depression och ångest vanligast bland unga, medan stress är vanligare hos äldre.

Läs rapporten

Hur bra är er organisation på att informera om försäkringar?

En ibland bortglömd och outnyttjad anställningsförmån är försäkringar via jobbet. Vårt stödpaket hjälper er att informera om försäkringarna.
Läs mer om stödpaketet, testa hur bra din organisation är på att informera och se filmen med Olle Sarri i vår filmserie om när informationen inte riktigt gått fram. 

Se filmerna och gör testet här

Om du hade ett papper, vad skulle du rita då?

Vissa saker behöver papper, till exempel barns fantasi. Men inte anmälningar till AFA Försäkring.  Se vår nya film där vi släpper lös barns fantasi och får höra vad de skulle vilja förverkliga med lite papper och massa kritor.

Till filmen

Information om IA-systemet

IA-systemet stödjer det systematiska arbetsmiljö- och förbättringsarbetet. Här kan du läsa mer om systemet, hur det är utvecklat och vilka fördelar som finns.

Läs mer

Så hänger avtalsförsäkringarna ihop

Kollektivavtalad försäkring är uppdelad på olika avtalsområden.

Se tabell