porträtt-på-samuel-west-som-deltar-i-filmer-som-handlar-om-arbetsmiljo

Se filmer där Dr West testar olika yrken

Filmerna ger tips om hur man kan förebygga arbetsmiljörisker inom en rad vanliga yrken. För varje yrke presenteras vägar till ökad kunskap och webbplatser med verktyg som kan bidra till en bättre arbetsmiljö.

Filmserien "Wake up – Dr West testar yrken" är framtagen med utgångspunkt i den forskning Afa För­säkring finansierar och i statistik från vår skadedatabas. Genom att psykologen Samuel West provar olika yrken vill vi öka intresset för arbetsmiljöfrågor bland unga i arbetslivet på ett underhållande och lärorikt sätt.

– Tanken är att filmerna ska ge en inblick i hur det är att arbeta i arbetsmiljöer som undersöks i forskningen vi finansierar. Syftet är att öka intresset för arbetsmiljöfrågor, särskilt bland unga, säger Susanna Stymne Airey, chef för enheten Förebygga på Afa För­säkring.

Afa För­säkring vill bidra till att förbättra arbetsmiljön och hälsan i arbetslivet.

Här är yrkena som Dr West testar

porträtt-på-samuel-west-som-deltar-i-filmer-som-handlar-om-arbetsmiljo

Möt Dr West som gjort filmerna om att testa yrken

På uppdrag av Afa För­säkring spelade psykologen Samuel West in filmserien Wake Up där han provar yrken i syfte att informera unga om risker i arbetsmiljön. Han fick idén när han tittade på tv-serien Dirty Jobs.