Två miljoner besökare – nu med ökad tillgänglighet

Pressmeddelande
21 januari 2020klockan 09.00

Över två miljoner unika användare har använt ersättningskollen.se sedan starten 2014. Den har nu tillgänglighetsanpassats och är lättare att använda för fler.  

På ersättningskollen.se har AFA Försäkring, Svensk Försäkring och Försäkringskassan sedan 2014 gjort det möjligt att på ett enkelt sätt ta reda på hur mycket pengar man kan få om man blir sjuk, råkar ut för ett olycksfall eller en arbetsskada. Sedan starten har två miljoner unika användare nyttjat tjänsten, som nu i enlighet med EU:s tillgänglighetsdirektiv arbetats om för att bli tillgänglig även för dem med olika tillfälliga eller permanenta funktionsvariationer.

– Det är mycket positivt att så många har hittat till Ersättningskollen. Att vi nu också har anpassat tillgängligheten är ett stort plus som innebär att fler människor kan använda den, säger Johan Ljungqvist, kommunikationsdirektör på AFA Försäkring.

Ersättningskollen är ett enkelt och unikt webbverktyg som ger en samlad bild över försäkringsskyddet om man skulle bli långvarigt sjuk eller råka ut för en arbetsskada. Tjänsten är ett samarbete mellan AFA Försäkring, Svensk Försäkring och Försäkringskassan.

https://www.ersattningskollen.se/


Presskontakter:

AFA Försäkring: 070-815 49 05

Svensk Försäkring: 08-522 785 30

Försäkringskassan: 010-116 98 88