Lyko öppnar flagship-store på Sergels torg hos Afa Fastigheter

Pressmeddelande
12 september 2023klockan 09.30

Skönhetsspecialisten Lyko har tecknat hyresavtal om ca 1 500 kvm butikslokaler mitt i centrala Stockholm i fastigheten Hägern Större även kallad Sergel Nova. Butiken ligger i hörnan av Klarabergsgatan och Drottninggatan på Sergels torg.

Lyko är en av Nordens ledande e-handelsbolag inom skönhet och har även ett 30-tal butiker i Sverige. På Sergels torg ska Lyko öppna en flagship-store i två våningsplan där målet är att inspirera konsumenter och uppmuntra dem att lära känna nya varumärken och testa produkter med hjälp av kunnig personal.

– Detta är ett drömläge för oss, vi har väntat i många år på att få skapa en Beauty Playground i hjärtat av Stockholm, säger Rickard Lyko, VD och grundare Lyko. 

– Vi ser fram emot att vara en del av Lykos fortsatta expansion i Sverige som denna flagshipstore kommer bidra utmärkt till, säger Henrik Olmér förvaltare på Afa Fastigheter.

Mer information
Per Orrestig, Chef Förvaltning Afa Fastigheter, 08-696 47 03, per.orrestig@afafastigheter.se
Henrik Olmér, Förvaltare Afa Fastigheter, 08-696 47 95, henrik.olmer@afafastigheter.se
Tom Thörnblom, Kommunikation & hållbarhetschef Lyko, 072-555 01 90,
tom.thornblom@lyko.com

Afa Fastigheter är en av Stockholms största fastighetsägare, vi äger och förvaltar kontor, hotell och bostäder. Fastighetsbeståndet består av cirka 350 000 kvm till ett värde av cirka 38 miljarder SEK. Afa Fastigheter är en del av Afa Försäkring. afafastigheter.se

Lyko Group AB (publ) är en skönhetsspecialist med marknadens bredaste sortiment. Koncernen driver webbplatsen Lyko.com, 32 helägda integrerade butiker och salonger i Sverige och Norge samt en business to business-verksamhet med två fabriker i Sverige för tillverkning av skönhetsprodukter. Verksamheten sysselsätter närmare 1000 personer. Lyko är noterat på First North Premier Growth Market.