AFA För­säkring satsar på traineeprogram tillsammans med Sigma Young Talent

Pressmeddelande
18 maj 2018klockan 10.50

AFA För­säkring startar till hösten ett traineeprogram i samarbete med Sigma Young Talent. Programmet heter ONE Trainee Program och syftar till att attrahera och utveckla affärskritisk IT-kompetens. ONE står för AFA Försäkrings värdeord: Omtanke, Nytta och Enkelhet, vilka genomsyrar hela AFA Försäkrings organisation.

– Syftet med ONE Trainee Program är att framtidssäkra eftertraktad kompetens inom IT hos AFA Försäkring. Vi ser stora fördelar med att ha en samarbetspartner som är specialiserad på att driva traineeprogram och som har en redan upparbetad kontakt med målgruppen. För oss på AFA Försäkring är det ett utmärkt sätt att få in rätt kompetens i vår verksamhet, och vi ser att programmet ger en stark drivkraft till förnyelse som kommer kunna hjälpa oss att ytterligare utveckla och digitalisera vår affär. Vi ser mycket fram emot att programmet startar och vår ambition är att ge dessa topptalanger en fin start på sin karriär, säger Afrodite Panagos, Chef Systemutveckling på AFA Försäkring.

Programmet startar i augusti 2018 och erbjuder deltagarna utbildning och coachning under tiden de arbetar, allt för att de skall få en bra start på karriären och snabbt bli produktiva teammedlemmar. Programmet är skräddarsytt efter AFA Försäkrings behov av förstärkning inom webbutveckling och teknisk test.

– Vi på Sigma Young Talent är glada och stolta att AFA Försäkring har valt oss som samarbetspartner i den här viktiga satsningen. Traineeprogrammet kommer att verka kompetenshöjande och ge en energiboost i AFA Försäkrings organisation. Deltagarna kommer att utmanas och utvecklas professionellt och tillsammans göra stor skillnad inom företaget, säger Elin Hölcke, VD på Sigma Young Talent.

Om AFA Försäkring

Det som gör AFA Försäkring annorlunda jämfört med andra försäkringsbolag är att de drivs utan vinstsyfte och att de försäkrar cirka 4,7 miljoner människor – eller 90 procent av alla anställda i Sverige, genom kollektivavtal.

På AFA Försäkring jobbar experter och människor som brinner för att hjälpa företagets kunder. AFA Försäkring erbjuder goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns kontoret mitt i centrala Stockholm – perfekt för alla som pendlar.

Om Sigma Young Talent

Sigma Young Talent fokuserar på talanger i början av sin karriär inom IT och R&D, och erbjuder marknaden juniora konsulter, konsultrekrytering och talangprogam. Sigma Young Talent är en del av Sigma Group som består av ledande konsultföretag med målsättningen att göra sina kunder mer konkurrenskraftiga. För att nå dit och hålla det löftet kombinerar Sigma sitt tekniska kunnande, sin spetskompetens och passion för att hela tiden utveckla nya och bättre lösningar. Sigma har över 3 800 medarbetare i tolv länder och ägs av Dan Olofsson-familjens holdingbolag Danir AB.

På bilden från vänster: Elin Hölcke, VD Sigma Young Talent; Carina Eklöf, HR Specialist på AFA Försäkring; Lennart Andersson, IT-chef AFA Försäkring; Afrodite Panagos, Chef Systemutveckling AFA Försäkring; Johan Ward, Business Unit Manager Sigma Young Talent Stockholm.

För vidare information kontakta:

Elin Hölcke, VD Sigma Young Talent
elin.holcke@sigma.se
Telefon: + 46 704 79 03 44

Johan Ward, Business Unit Manager Sigma Young Talent Stockholm
johan.ward@sigma.se
Telefon: + 46 709 55 04 44

Afrodite Pangagos, Chef Systemutveckling AFA Försäkring
Afrodite.panagos@afaforsakring.se
Telefon: +46 708 14 84 66

Carina Eklöf, HR Specialist AFA Försäkring
Carina.eklof@afaforsakring.se
Telefon: +46 727 44 35 32