Seminarium om aktuella arbetslivstrender - hur påverkas du?

NyhetPublicerad 1 november 2014

Oväntade möten och många idéer i realtid – det bjöd trendseminariet med omvärldsanalytiker från AFA För­säkring, Prevent och Suntarbetsliv på. Närmast bestämt på Sveriges största arbetsmiljöevent, Gilla Jobbet den 22 – 23 oktober i år.

Hållbart arbetsliv, Gränslöst/Flexibelt arbete och Automatisering – det var de trender som Stina Ellerfelt Sköld och Anette Westlander från AFA För­säkring, Marcus Larsson från Suntarbetsliv och Lisa Rönnbäck från Prevent presenterade.

Därefter fick ett femtiotal deltagare, indelade i åtta grupper, diskutera var sin trend och twittra sina idéer och synpunkter på en läsplatta. Det tog inte många sekunder innan idéer och samtal flödade i rummet och på Twitter.

Syftet med grupparbetet var att var och en skulle utgå från sin egen arbetssituation och se hur just den här trenden påverkar den egna branschen och arbetsplatsen. I och med att olika branscher satt vid samma bord, uppstod tvärprofessionella kunskapsutbyten och spännande diskussioner. 

– Det här är vårt första samverkansprojekt när det gäller omvärldsbevakning och det har gett oss mersmak, säger Anette Westlander.

En gång i månaden träffas Stina Ellerfelt Sköld, Anette Westlander, Marcus Larsson och Lisa Rönnbäck för att dela de senaste trenderna och händelserna inom arbetsmiljöområdet med varandra.