Ny rapport: Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro – 2020

Den 11 juni presenterar AFA Försäkring sin stora årliga statistikrapport "Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro 2020" under ett webbinarium. Nio av tio är försäkrade genom jobbet. Den här rapporten bygger på statistik från AFA Försäkrings skadedatabas och beskriver allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro för AFA Försäkrings försäkrade fram till och med 2018.

På webbinariet redogörs först för statistik från arbetsskadeförsäkringen med fokus på allvarliga arbetsolyckor. Statistiken visar bland annat olycksrisken i olika yrken och vilka skadetyper som är vanligast. Därefter redovisas statistik från sjukförsäkringen. Siffrorna visar bland annat i vilka yrkesgrupper där långvarig sjukfrånvaro är vanligast samt vilka diagnoser som är de vanligaste orsakerna bakom långvarig sjukfrånvaro. 

Rapporten presenteras av Anna Weigelt, chef på Analysavdelningen på AFA Försäkring tillsammans med Andreas Ek och Elin Henriksson, statistiker och analytiker på AFA Försäkring.

Presentationen av statistikrapporten spelas in och publiceras i efterhand tillsammans med övrig dokumentation på vår webbplats.

Tid: torsdag 11 juni kl. 9.00–10.00

Mer info och anmälan:

Är du journalist och vill anmäla dig till webbinariet, mejla till presskommunikatör linda.harling@afaforsakring.se senast tisdag 9 juni.

Är du inte journalist men är intresserad av att delta på webbinariet, hör av dig till afaseminarier@afaforsakring.se

Övriga frågor kring seminariet besvaras av Helena Danielsson på telefon 08-696 43 53.

Välkommen att delta i vårt digitala webbinarium!