Inom kommuner och regioner omfattas alla av våra försäkringar

Sannolikheten är väldigt stor att du har en eller flera kollektivavtalade försäkringar. De flesta anställda i Sverige har en eller flera försäkringar hos Afa Försäkring som ett resultat av förhandlingar mellan fackförbund och arbetsgivare.

Och 10 av 10 som arbetar inom kommuner, regioner eller i vissa kommunala bolag har försäkring vid sjukdom och arbetsskada hos oss.

Många känner inte till att de är försäkrade via jobbet. Du kanske är en av dem?

Va? Har jag en kollektivavtalad försäkring?

Om du vill veta mer om kollektivavtalad försäkring kan du fråga:

  • din försäkringsinformatör på jobbet
  • din fackliga representant på jobbet
  • din arbetsgivare eller chef
  • Afa Försäkring

Se en översikt över vilka kollektivavtalade försäkringar som finns

Är du anställd inom den privata sektorn har du som regel också försäkringar. Kolla på Avtalat.se vad som gäller för dig.

 

MER LÄSNING

kvinna-som-snyter-sig-i-näsduk

Vad gäller för dig som blir sjuk. Eller skadad på jobbet.

Har du blivit sjuk på jobbet? Du kan få extra ekonomisk ersättning via dina kollektivavtalade försäkringar. Alla som jobbar inom kommuner och regioner är försäkrade vid sjukdom eller arbetsskada.

Läs mer
Manlig

Timanställd? Gå inte miste om ersättning som du kan ha rätt till.

Är du timanställd? Kanske tror du att du inte omfattas av försäkringar på jobbet. Men det gör du. Prata med din arbetsgivare eller din fackliga organisation om du blir långvarigt sjuk eller skadad på jobbet.

Läs mer
Man

Det här gäller om du skadar dig på jobbet.

Har du skadat dig på väg till jobbet? Då kan du få ersättning. Dina kollektivavtalade försäkringar ger dig ekonomisk trygghet om du blir skadad på jobbet, eller när du tar dig till och från arbetet.

Läs mer

Om jag hade jobbat som realityprofil inom kommun och region.

Då hade jag haft kollektivavtalade försäkringar. De kan hjälpa dig om du blir sjuk. Eller skadad på jobbet. Men bara 27% har koll på sina kollektivavtalade försäkringar. Se fler filmer om ovanliga yrken inom kommun och region.

Kampanjen har tagits fram i samarbete med