Kakor (cookies) på afaforsakring.se

En kaka (cookie) är en liten textfil som lagras på din dator, mobiltelefon, surfplatta eller annan enhet. De används normalt för att förbättra webbplatsen för användaren, till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter besökarens önskemål och val.

Kakor kan även användas för statistikändamål. Enligt lagen om elektronisk kommunikation vill Afa För­säkring informera om Afa Försäkrings användning av kakor på www.afaforsakring.se.

Afa För­säkring använder en sessionskaka som tillfälligt identifierar datorn. När du stänger webbsidan försvinner sessionskakan. Afa För­säkring använder även så kallade beständiga kakor som sparas på din enhet fram till deras respektive utgångsdatum eller tills du raderar dem manuellt från din enhet.

Samtycke till att använda kakor

När du besöker vår webbplats får du upp en informationsruta där du har möjlighet att välja mellan att acceptera kakor, eller att göra egna inställningar direkt här på webbplatsen av vilka kakor som ska användas.

I den informationsrutan finns även en detaljerad lista över samtliga kakor som används på webbplatsen.

Genom att du besöker vår webbplats och godkänner kakor samtycker du till vår och våra samarbetspartners användning av kakor på denna webbplats.

Du kan också hantera kakor i din webbläsares inställningar. Om du inte vill att kakor sparas på din dator, mobiltelefon eller surfplatta kan du inaktivera dem genom att ändra dina webbläsarinställningar. Du kan även i din webbläsare se vilka kakor som lagras på din enhet och välja att radera sådana kakor. Eftersom kakor används på hela webbplatsen kan det innebära att du inte kan använda vissa delar av webbplatsen om du väljer att inaktivera kakor. Eller att vår möjlighet att förbättra och skräddarsy webbplatsen för dina behov minskar.

Därför använder vi kakor

Ser till att webbplatsen fungerar korrekt

Afa För­säkring använder kakor i syfte att hantera och skydda våra system och tjänster på webbplatsen. För att säkerställa att webbplatsen fungerar korrekt använder vi kakor som exempelvis hjälper oss att identifiera tillförlitlig webbtrafik och för att distribuera webbtrafik för att optimera svarstider. Kakor gör det möjligt för dig att använda webbplatsen och funktionerna på den, kakor är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett korrekt sätt.

Förbättrar upplevelsen på vår webbplats

Vi använder kakor för att förbättra din upplevelse på vår webbplats för att du ska få anpassat innehåll på vår webbplats när så är lämpligt. Vi har också kakor från tredjepartsprodukter, som Youtube som vi använder för filmvisning.

Analyserar och följer upp hur besökare använder vår webbplats

Afa Försäkrings webbplats använder analysverktyget Google Analytics som ett hjälpmedel för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Afa För­säkring har ställt in Google Analytics så att verktyget anonymiserar den information som lagras hos Google.

Vi har också analysverktyget Hotjar för att ta reda på hur besökare använder webbplatsen. Varken Hotjar eller Afa För­säkring identifierar individuella användare.

Kommunicerar och ger relevant information

Vi använder kakor och pixlar för att kommunicera med dig och för att kunna ge information om vår verksamhet. Med hjälp av kakor och pixlar kan vi mäta resultatet av och optimera vår kommunikation.