Niklas Hjert, vd, Avtalat

Avtalat informerar om kollektiv­avtalad pension och för­säkring

Avtalat är ett informationsnav för närmare tre miljoner arbetsgivare och anställda med kollektiv­avtal i privat sektor. De informerar om pension och för­säkring via jobbet, bland annat om Afa Försäkrings olika för­säkring­ar.

På avtalat.se finns information och vägledning om kollektiv­avtalad tjänste­pension och för­säkring för arbetsgivare och anställda. Tänk på att anmälan till för­säkring­arna när något har hänt gör man hos oss på Afa För­säkring.

Niklas Hjert är vd för Avtalat. Han har en förhoppning att alla som omfattas av de här förmånerna känner till och förstår värdet av dem.
- Bara att känna till att dessa trygghetssystem finns till skapar ett lugn.

Logotyp för Avtalat

Så här kan Avtalat hjälpa dig som arbetsgivare

På avtalat.se/arbetsgivare finns sammanfattande information om pension och för­säkring. Där kan du också starta en prenu­meration på Avtalats nyhetsbrev för att inte missa nyheter om kollektiv­avtalet.

Läs Avtalats information för arbetsgivare

Webbinarier

Välkommen att delta i något av Avtalats kostnadsfria webbinarier.

Se hela kalendariet

Informations­material

På avtalat.se kan du ladda ner eller beställa informations­material och handböcker inom tjänste­pension och för­säkring.

Ladda ner informationsmaterial

Avtalat på engelska

På avtalat.se finns också enkel information på engelska. Den hjälper dig som arbetsgivare när du ska ge information om företagets tjänstepensioner och för­säkring­ar till anställda som kommer från ett annat land och kanske jobbar i Sverige tillfälligt.

Avtalat In English

Därför grundades Avtalat

Den 1 januari 2021 startades det nya bolaget Avtalat på uppdrag av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Syftet med det nya bolaget var att samla informationen om kollektiv­avtalad pension och för­säkring för privat sektor på ett och samma ställe.

I samband med att Avtalat startade sin verksamhet slutade LO att informera via Facket försäkrar, Svenskt Näringsliv via Finfa.se och PTK i sina kanaler. Information som tidigare fanns hos LO, PTK och Svenskt Näringsliv flyttade till avtalat.se.