Webbinarium: ISF:s roll i socialförsäkringssystemet

Pressmeddelande
20 april 2022klockan 08.00

Den 29 april arrangerar Afa För­säkring ett livesänt webbinarium med gäster från Inspektionen för socialförsäkringen (ISF), vilka talar om uppdraget som granskande och utvärderande myndighet, syftet med verksamheten, hur de får sina uppdrag och vad deras rapporter har för påverkan på socialförsäkringssystemet.

Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) är en statlig myndighet som arbetar för en effektiv och rättssäker socialförsäkring som är hållbar för samhället och ger trygghet för individen. De granskar och analyserar socialförsäkringsområdet och har en central roll inom socialförsäkringen genom att bidra till att rätt ersättning betalas ut till rätt person i tid.

ISF:s uppdrag att granska och utvärdera socialförsäkringsområdet innebär att man arbetar för att föräldraförsäkringen, sjukförsäkringen, pensioner och andra områden fungerar på ett effektivt och rättssäkert sätt. Granskningarna förser regeringen och myndigheter med kunskap för att kunna utveckla och förbättra socialförsäkringen.

Under seminariet berättar Eva-Lo Ighe, generaldirektör på ISF, om myndighetens uppdrag och syfte samt hur ISF får sina uppdrag.

Två rapporter presenteras: Variationen inom aktivitetsersättningen och Utvecklingen av socialförsäkringsförmånerna under de senaste 30 åren. Utredare på ISF delar med sig av rapporterna och metoden bakom – hur jobbar ISF med denna typ av utredningar?

I slutet av webbinariet kommer det att finnas tid för publikfrågor som ställs via det digitala frågeverktyget Menti.

Medverkande:
Eva-Lo Ighe, generaldirektör, ISF
Sofie Cedstrand, enhetschef, ISF
Carolin Sjöholm, projektledare och utredare, ISF

Moderator: Sara Kilander, verksamhetschef Trygghetsförsäkringen, Afa Försäkring

Datum och tid: fredag 29 april kl. 9.00–10.00.

Media hälsas välkomna att delta i webbinariet

Anmäl dig via Afa Försäkrings webbplats senast onsdag 27 april.
En länk till webbinariet kommer att skickas till dig som är anmäld.

Välkommen!

Press- och mediefrågor hänvisas till: Linda Harling, presskommunikatör Afa Försäkring: linda.harling@afaforsakring.se, 0730-96 35 12

Allmänna frågor om webbinariet hänvisas till: afaseminarier@afaforsakring.se