Regeringens nya arbetsmiljöstrategi 2021

Pressmeddelande
5 februari 2021klockan 07.00

I februari tar regeringen beslut om en ny arbetsmiljöstrategi för de kommande åren, vilken presenteras på ett frukostwebbinarium den 12 februari.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark presenterar huvuddragen i regeringens nya arbetsmiljöstrategi. En viktig del i den fortsatta processen är ett nära samarbete och dialog med arbetsmarknadernas parter – och i det live-sända seminariet kommer ministern berätta mer om hur den fortsatta processen med arbetsmarknadens parter är tänkt.

Därefter följer ett samtal om arbetsmiljöstrategin, dess konkretisering och på vilket sätt man långsiktigt kan jobba med arbetsmiljöfrågor.

Detta är det första övergripande seminariet, av totalt fem, som Afa Försäkring kommer att anordna tillsammans med Arbetsmarknadsdepartementet gällande den nya arbetsmiljöstrategin. I de kommande seminarierna kommer vi att fördjupa oss i de olika prioriterade områdena i strategin och lyfta hur man på arbetsplatser kan arbeta vidare med de här frågorna med grund i aktuell forskning.

Datum och tid: fredag 12 februari kl. 9.00–10.00.

Medverkande:
Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister
Susanna Stymne Airey, chef för enhet Förebygga, Afa Försäkring
Helena Jahncke, chef för FoU-avdelningen, Afa Försäkring

Media hälsas välkomna att delta i webbinariet

ANMÄLAN görs via Afa Försäkrings webbplats senast onsdag 10 februari.

Pressfrågor hänvisas till Linda Harling, presskommunikatör på Afa Försäkring: linda.harling@afaforsakring.se, 0730-96 35 12.

Övriga frågor kring webbinariet: afaseminarier@afaforsakring.se.

Välkommen att delta i vårt webbinarium!