Afa För­säkring i final till utmärkelsen Sveriges friskaste företag

Pressmeddelande
28 april 2021klockan 08.00

För fjärde året i rad utser hälsoföretaget Feelgood utmärkelsen Sveriges friskaste företag och i år är Afa För­säkring en av finalisterna. Utmärkelsen syftar till att hitta och lyfta goda exempel på arbetsgivare som investerar i sina medarbetares livskvalitet och skapar en välmående och sund arbetsmiljö.

– Hälsa är en självklar och strategisk fråga för oss, inte minst nu under rådande pandemi. Våra chefer utbildas inom hälsofrämjande ledarskap och medarbetarna erbjuds hälsosatsningar genom olika föreläsningar och hälsoutmaningar. Nu när det är Teams-möten som gäller kör vi livesända träningspass och de som önskat har fått hemlevererat och installerat ergonomiska kontorsmöbler, säger Maria Liljenberg, HR-specialist på Afa Försäkring.

– Just idag den 28 april är det ju Arbetsmiljödagen, så då firar vi finalplatsen lite extra!

Blev tipsade genom uppmärksammat inlägg på LinkedIn

– Det började med att vår kollega Christian Saavedra skrev på vårt intranät att han var väldigt nöjd med förmånen att kunna beställa hem kontorsmöbler, säger Maria Liljenberg.

– Det tyckte vi var roligt och gjorde ett inlägg på LinkedIn, där vi även berättade att vi kortat ner våra mötestider i Outlook. Inlägget fick stor uppmärksamhet och spridning. Efter ett tips i kommentarerna till inlägget skickade vi in en ansökan med motivering om varför vi är ett av Sveriges friskaste företag.

– När vi gick vidare till nästa steg beskrev vi hur vi jobbar med hälsa ur ett ledarskaps- och medarbetarskapsperspektiv samt visade resultatet från våra pulsmätningar, berättar hon.

Så bedöms de korade finalisterna

Företagen bedöms på åtgärder som har gett konkreta resultat för både individen och organisationen inom arbetsmiljö, ledarskap, hälsa och medarbetarskap. De faktorer som utvärderas har sin utgångspunkt i forskning om vad som skapar friska organisationer och i Feelgoods erfarenhet från 20 års arbete med att skapa friska arbetsplatser där människor mår bra och presterar.

– Trots pandemin har Afa Försäkringar visat på ett gott ledarskap och systematik med sin företagshälsa under året. Tack vare det har de bevisligen en verksamhet som genomsyras av nöjda och friska medarbetare, säger Joachim Morath, VD på Feelgood.

Vinnaren av Sveriges friskaste företag 2021 presenteras i maj.

Afa Försäkringar är finalist i utmärkelsen Sveriges friskaste företag med följande motivering:

Afa Försäkring, som försäkrar och bedriver förebyggande arbete för anställdas hälsa, lever som de lär. Det hälsofrämjande arbetet genomsyrar hela verksamheten, tillsammans med en mycket god struktur för det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Hälsofrämjande ledarskap tar en självklar plats i ledarskapsutbildningen, och medarbetarna uppmuntras och erbjuds goda förutsättningar för att ta eget ansvar för sin psykiska och fysiska hälsa. Ett nära och coachande ledarskap återspeglas i medarbetarundersökningen som visar på nöjda medarbetare som känner sig delaktiga och engagerade.

Det höga engagemanget präglar även kontakten med kunderna. Därför är Afa Försäkring en av finalisterna i Sveriges friskaste företag 2020.

Mer information:

Läs och prenumerera på pressmeddelanden från Afa Försäkring, klicka här: afaforsakring.se/nyhetsrum/press/

Christian Saavedras inlägg på LinkedIn

Om utmärkelsen, Feelgood

Juryn, Feelgood

Årets finalister utsedda, Feelgood

Kontakt:
Maria Liljenberg, HR-specialist Afa Försäkring: 0722-42 59 97, maria.liljenberg@afaforsakring.se
Linda Harling, presskommunikatör, Afa Försäkring: 0730-96 35 12, linda.harling@afaforsakring.se