AFA Fastigheter hyr ut 580 kvm kontorsyta i Sergel Nova till globala företaget Infor

Pressmeddelande
25 februari 2020klockan 10.21

Sergel Nova har ett av Stockholms mest centrala lägen. Byggnaden, belägen i hörnet av Klarabergsgatan/Drottninggatan och med Sergels Torg direkt utanför entrén, är nu fullt uthyrd.

Sergel Nova byggdes redan från början med bra förutsättningar för olika verksamheter och huset har succesivt uppgraderats. Under hösten har flera nya hyresgäster flyttat in och befintliga hyresgäster har utökat sina ytor. I maj flyttar det globala mjukvaruföretaget Infor till Segel Nova och därmed är samtliga av Sergel Novas drygt 13 000 kvadratmeter uthyrda.

Fokus på utveckling av fastigheten och kundmixen

– Vi har en väldigt bra mix av olika företag i Sergel Nova och vi är mycket glada över att Infor flyttar till huset. Parallellt med uthyrningsarbetet och hyresgästanpassningar med fokus på återbruk och återvinning, har vi även utvecklat själva fastigheten vidare. Nu återstår i princip bara att färdigställa entrén från Klarabergsgatan, säger Henrik Olmér, förvaltare på AFA Fastigheter.

Citykontoret blir en milstolpe för Infor

– Att flytta in i Sergel Nova blir en milstolpe för Infor, säger Johan Made, SVP & General Manager, Infor North, East & Western Europe. Vi är i en mycket expansiv fas i Norden och vårt nya kontor i Stockholm city ingår som en del i satsningen att bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare. Här kan vi erbjuda smidiga möjligheter för både kunder och anställda att mötas i ett centralt läge med bra kommunikationer. Genom att öppna ett kontor i Sergel Nova kommer vi att attrahera fler unga medarbetare och får samtidigt ett mer hållbart resande till och från våra kontor, kunder och partners i regionen.

– Citykontoret är ett komplement till våra kontor i Kista, Linköping, Göteborg och Malmö. Vi satsar på flexibla ytor och får genom AFA Fastigheter lokaler som är anpassade för många externa möten med all modern teknik till hands. Vi ser otroligt mycket fram emot att öppna vårt nya flaggskeppskontor i Sergel Nova, fortsätter Johan Made.

I uthyrningsarbetet har AFA Fastigheter samarbetat med JLL.

Mer information:

Kontakt: Henrik Olmér, förvaltare, AFA Fastigheter, henrik.olmer@afafastigheter.se Johan Made, SVP & General Manager, Infor North, East & Western Europe, johan.made@infor.com

Infor är en ledande leverantör av sofistikerade, branschspecifika affärsprogram för molnet. Infor har 17 300 medarbetare och över 68 000 kunder i mer än 170 länder och utformar programvara som håller för framtiden. www.infor.se

AFA Fastigheter äger, förvaltar och utvecklar kontors-, hotell- och bostadsfastigheter – främst i Stockholm, Göteborg och Malmö. I Stockholms innerstad är vi en av de större fastighetsägarna vad gäller kommersiella lokaler. Fastighetsbeståndet består av cirka 400 000 kvm till ett värde av cirka 36,5 miljarder SEK. AFA Fastigheter är en del av kapitalförvaltningen på AFA Försäkring. www.afafastigheter.se