Undersköterska med visir pratar med en äldre dam under coronapandemin.

Foto: Johnér

19jan

Seminarium: Pandemin, pengarna och kollektivavtalens framtid

SeminariumFysiskt
Genomfördes 19 januari 2022

Den 19 januari samlades beslutsfattare och kunder inom kollektivavtalen på den privata arbets­marknaden för att diskutera hur pandemin påverkat systemet.

Den 19 januari arrangerade Afa För­säkring ett webbinarium tillsammans med AMF, Alecta och Avtalat. Hur ser framtiden ut och vad gör vi med de cirka 2 000 miljarder som vi tillsammans förvaltar för svenska folket? Titta gärna på det inspelade seminariet som är uppdelat i tre delar på 45 minuter vardera. Varje del kan ses för sig.

Här kan du se inspelningarna av alla tre delarna (45 min per del).

Del 1: Om hur kollektivavtalen och vi som försäkringsbolag har klarat av pandemin

Annika Öhman från Alecta och Michel Normark från oss berättar om hur vi som försäkringsbolag påverkades av pandemin och du kan även lyssna på hur våra ägares syn på hur systemet klarat av pandemin. I den delen finns även en kort film hur Scandic Hotels upplevde den hjälp de fick från oss.

Del 2: Framtiden och kollektivavtalen

Här visas en kort film om kollektivavtalens början och Gunnar Wetterberg berättar mer i detta ämne. Ägna några minuter åt denna del om du vill förstå bakgrunden till varför vi finns till. Niklas Hjert från Avtalat berättar om deras uppdrag och våra ägare diskuterar framtiden för kollektivavtalen. 

Del 3: Pengarna och kollektivavtalen

I den här delen är bland annat Cecilia Hermansson från Klimatpolitiska rådet intervjuad. I panelen kring hållbara investeringar är vi representerade av Emelie Norling från vår kapital­förvaltning. I detta avsnitt kan du även lyssna på Thomas Hörnfeldt från SSAB som berättar om fossilfritt stål.

Pappa med barn

Våra för­säkring­ar

Här kan du ta reda på mer om våra för­säkring­ar, hantera dina ärenden och kontakta oss direkt.

Kalender

Seminarier och evenemang

Vi arrangerar seminarier och evenemang om arbetsmiljö, hälsa i arbetslivet och frågor som rör kollektiv­avtalad för­säkring och socialförsäkring.