Statistikbild som ett kollage med olika grafik varvat med en bild på sjukhuspersonal.
10nov

Nytt verktyg för statistik om arbetsskada och sjukfrånvaro

SeminariumDigitalt
Genomfördes 10 november 2022

Under ett webbinarium den 10 november 2022 presenterade vi vårt nya interaktiva statistikverktyg om arbetsskador och sjukfrånvaro.

Syftet med verktyget är att göra vår statistik mer lättillgänglig. Med verktyget är det enkelt att filtrera statistik över allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro utifrån yrkesgrupp. Verktyget är kostnadsfritt och tillgängligt för alla som vill använda det. Statistiken kommer från Afa Försäkrings skadedatabas, ett register över de försäkringsärenden som vi hanterar. Verktyget presenterades av Analysavdelningen på Afa Försäkring.

Om statistikverktyget i korthet

  • Det möjliggör filtrering av den eller de yrkesgrupper man är intresserad av att ta del av statistik om.

  • Verktyget är uppbyggt i SAS Visual Analytics och består i dagsläget av rapporter med flera flikar, antalet rapporter kommer att utökas i framtiden.

  • Verktyget är under utveckling och på sikt kommer även mer information om arbetsskador och sjukfrånvaro finnas tillgänglig.

  • Verktyget är ett komplement till Afa Försäkrings offentliga statistikrapporter som publiceras i pdf-format på webben.

Hitta verktyget och våra rapporter

Grafisk illustration med pajdiagram, staplar, procenttecken och utvecklingskurva.

Ta ut egen statistik med vårt verktyg

Med vårt statistikverktyg kan du ta ut egen statistik. Det finns statistik om arbetsskador och sjukfrånvaro för olika yrkesgrupper.

Staplar i ett diagram.

Se alla våra statistik­rapporter

Varje år publicerar vi statistik­rapporter baserade på 15 miljoner ärenden i vår unika skadedatabas. Ta del av de senaste rapporterna här.