Blå bild på uppförstorat coronavirus.

Foto: Pixabay

25nov

Covid-19 och avtalsförsäkringarna – del 2

SeminariumDigitalt
Genomfördes 25 november 2021

Covid-19-pandemin har till viss del påverkat avtalsförsäkringarna, i form av förändrad lagstiftning och tillfälliga regeländringar. Den 25 november presenterades ny statistik över inflödet av ärenden under pandemin för sjukförsäkringen, arbetsskade­försäkringen och försäkringen vid arbetsbrist.

– Idag ska vi berätta om ärendeinflödet för våra största försäkringar Avtalsgruppsjukförsäkring, AGS, och Trygghetsförsäkring vid arbetsskada, TFA. Vi kommer också att berätta om inflödet av ärenden för Försäkring om Avgångsbidrag, AGB. Det är de försäkringar som har påverkats mest rent ärendemässigt av covid-19-pandemin, sa Michel Normark, chef för Partsrelationer och försäkringsvillkor på Afa Försäkring.

Under webbinariet informerades också om ändringar i lagstiftningen som påverkat villkoren för avtalsförsäkringarna och om arbetssätt på Afa Försäkring som förändrats under pandemin. Statistiken som presenterades var hämtad ur den nya rapporten Försäkringsärenden under corona.

Medverkande: Michel Normark, chef för Partsrelationer och försäkringsvillkor, Afa Försäkring Joakim Thurén, Försäkringsspecialist, Afa Försäkring Marie Ståhl, Försäkringsspecialist, Afa Försäkring

Webbinariet avslutades med en frågestund.

Presentation:

Ladda ner presentationen från webbinariet här.

Rapporten Försäkringsärenden under corona:

Statistikrapporten om försäkringsärenden under coronapandemin finns att ladda ner här.