Kvinna som sover med huvudet på en kudde

Foto: Johnér Bildbyrå

25nov

Covid-19 och avtalsförsäkringarna – del 2

SeminariumDigitalt
Genomfördes 25 november 2021

Covid-19-pandemin har till viss del påverkat avtalsförsäkringarna, i form av förändrad lagstiftning och tillfälliga regeländringar. Den 25 november presenterades ny statistik över inflödet av ärenden under pandemin för sjukförsäkringen, arbetsskade­försäkringen och försäkringen vid arbetsbrist.

– Idag ska vi berätta om ärendeinflödet för våra största för­säkring­ar Avtalsgrupp­sjukförsäkring, AGS, och Trygghets­försäkring vid arbetsskada, TFA. Vi kommer också att berätta om inflödet av ärenden för För­säkring om Avgångs­bidrag, AGB. Det är de för­säkring­ar som har påverkats mest rent ärendemässigt av covid-19-pandemin, sa Michel Normark, chef för Partsrelationer och försäkrings­villkor på Afa För­säkring.

Under webbinariet informerades också om ändringar i lagstiftningen som påverkat villkoren för avtalsförsäkringarna och om arbetssätt på Afa För­säkring som förändrats under pandemin. Statistiken som presenterades var hämtad ur den nya rapporten Försäk­rings­ären­den under corona.

Medverkande:
Michel Normark, chef för Partsrelationer och försäkrings­villkor, Afa För­säkring
Joakim Thurén, Försäkringsspecialist, Afa För­säkring
Marie Ståhl, Försäkringsspecialist, Afa För­säkring

Blå bild på uppförstorat coronavirus.

Covid-19 och för­säkring­ar

De för­säkring­ar som kan gälla i samband med covid-19 är arbetsskade­försäkringen, sjukförsäkringen eller tjänstegrupp­livförsäkringen.

Kalender

Seminarier och evenemang

Vi arrangerar seminarier och evenemang om arbetsmiljö, hälsa i arbetslivet och frågor som rör kollektiv­avtalad för­säkring och socialförsäkring.