En person som rehabilteras. Hen står i mitten och har två sjukvårdare bredvid sig.

Foto: Johnér

18juni

Ny rapport: Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro

SeminariumDigitalt och på plats
Tisdag 18 juni 2024 klockan 09.00–10.00

Anmäl dig senast:
  • 17 juni för att delta digitalt.
  • Det är inte längre möjligt att anmäla sig för att delta på plats.

Livesänt seminarium om allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro i det svenska arbetslivet. Få koll på hur statistik från arbetsskade­försäkringen och sjukförsäkringen ser ut – vi presenterar siffror för olika yrkesgrupper, åldersgrupper, kön och avtalsområden.

Varje år publicerar Afa För­säkring den omfattande statistik­rapporten ”Allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro”.

Rapporten bygger på statistik från Afa Försäkrings skadedatabas och beskriver allvarliga arbetsskador och långvarig sjukfrånvaro för Afa Försäkrings försäkrade fram till och med år 2022.

Årets rapport släpps den 10 juni och den 18 juni presenteras delar av rapporten under ett livesänt seminarium.

Från arbetsskade­försäkringen presenteras statistik över färdolycksfall, allvarliga arbetsolycksfall och arbetssjukdomar. Den visar bland annat olycksrisken i olika yrkesgrupper, vilka skadetyper som är mest förekommande och vilka diagnoser som är vanligast vid arbetssjukdomar.

Även statistik från sjukförsäkringen redovisas. De siffrorna visar risken för långvarig sjukfrånvaro i olika yrkesgrupper och vilka diagnoser som är de vanligaste orsakerna till långvarig sjukfrånvaro.

Medverkande

Fredrik Bergström, analytiker och statistiker, Afa för­säkring.

Elin Henriksson, analytiker och statistiker, Afa för­säkring.

Andreas Ek, analytiker och statistiker, Afa För­säkring.

Moderator: Anna Weigelt, chef för Analysavdelningen.

Välkommen att delta i seminariet

Datum och tid

Tisdag den 18 juni kl. 9.00–10.00. För dig som deltar fysiskt på plats serveras frukost från kl. 8.30.

Plats

Detta är ett hybridseminarium där du kan välja att antingen delta digitalt via livesändning eller att vara fysiskt på plats i Hörsalen på Afa För­säkring, Klara Södra Kyrkogata 18, Stockholm. Anmälningsknappar finns överst på denna sida.

Läs om våra andra evenemang

Kalender

Seminarier och evenemang

Vi arrangerar seminarier och evenemang om arbetsmiljö, hälsa i arbetslivet och frågor som rör kollektiv­avtalad för­säkring och socialförsäkring.

Bengt Järvholm, prof. i yrkes- och miljömed, Maria Albin, prof. i arbets- och miljömed, Göran Kecklund, prof. i psykobiologisk sömnforskning, Lisbeth Slunga Järvholm, docent i yrkes- och miljöm, och Eva Vingård, prof. emerita i arbets- och miljömed.

Tidigare evenemang

Här hittar du vårt arkiv med tidigare seminarier, webbinarier och evenemang.