Kontorspersonal får judoinspirerad fallträning

Forskning i projektet om ökad fallkompetens

Som del av vårt samarbete med Svenska Judoförbundet har Högskolan Dalarna genomfört forskning på effekterna av fallträningen. Här kan du se resultaten.

Inom ramen för samverkansprojektet har även uppföljning av effekterna av fallträningen som sker genom satsningen genomförts. Michail Tonkonogi, professor i Medicinsk vetenskap vid Högskolan Dalarna, har forskat på effekterna av fallkompetensprojektet.  

Vår forskning visar att fallträningsprogrammet signifikant har förbättrat fallkompetensen hos deltagarna i studien, vilket innebär minskad skaderisk vid ett eventuellt framtida fall

Michail Tonkonogi, forskare Högskolan Dalarna

Se även våra andra samarbeten

Maskinförare ute på uppdrag

Samarbete med Prevent och Suntarbetsliv

Våra samarbetspartners Prevent och Suntarbetsliv förmedlar kunskap för en bättre arbetsmiljö. De omvandlar en del av resultaten av forskningen vi finansierar till praktiskt användbara verktyg.

Som en del av Afa Försäkrings arbete med att förebygga och minska arbetsskador, har vi startat ett samverkansprojekt med Byggbranschens Säkerhetspark. Genom samarbetet vill vi skapa tryggare och säkrare arbetsplatser och praktikplatser.

Byggbranschens Säkerhetspark

Afa För­säkring samarbetar med Byggbranschens Säkerhetspark för att förebygga och minska arbetsskador och skapa tryggare säkrare arbetsplatser och praktikplatser.